Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Egyetemistaként mennyi pénzt...

Egyetemistaként mennyi pénzt kérjek a szüleimtől kajára?

Figyelt kérdés
Korábban minden hétvégén hazajártam és otthonról vittem magammal kaját (hideget és főtt ételt is). Max. néha rendeltem, beültünk valahova vagy max. pékárut, zöldséget, ilyesmit vettem magamnak, ha elfogyott. Viszont szeptembertől nem szeretnék majd minden hétvégén hazajárni, ezért ezt is át kell alakítani. Főzni szeretnék majd és magamnak szeretnék bevásárolni, erre pedig havi szinten szeretnék pénzt kérni a szüleimtől. Nem tudom, hogy kb. mekkora összegben gondolkozzak, mert korábban ugye nem így csináltuk, nincsen még tapasztalatom és itthon is nagyon kaotikusak a pénzügyek ilyen téren (a szüleim abszolút nem tudatosak, nem vezetik a kiadásokat és rengeteg ételt dobunk ki, mert anyukám túlzásba esik vásárlásban és főzésben is). Mivel egyetemista vagyok ezért ne gasztro csodákban gondolkodjunk, szóval inkább egyszerűbb, gyorsabb, hétköznapibb ételekre gondolok. Kevés húst fogyasztok, alkoholt, nasit stb., szintén nem igazán. Valamint ugye csak magamra kell vásárolnom, főznöm tehát mennyiség szempontjából ez is fontos lehet.
2021. aug. 4. 22:00
1 2
 1/14 anonim válasza:
82%

50 ezer szerintem elég 1 főre ha tudatosan vásárolsz.

Ezt amúgy meg tudod keresni valamilyen mellékállással is (pl kerékpáros futárkodás), lehet az lenne a legjobb ha hetente 1-2 napot dolgoznál, önállósodnál és a saját pénzedet osztanád be.

Persze mindenki arra vágyik hogy a szülők támogassák ameddig csak lehet :)

2021. aug. 4. 22:13
 2/14 anonim ***** válasza:
21%
"mennyi pénzt kérjek" ... menj el inkabb dolgozni!
2021. aug. 4. 22:14
 3/14 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék és érdemben nem is tudnék dolgozni az egyetem mellett, a szüleim pedig támogatnak anyagilag. A kérdésre válaszoljon mindenki, köszönöm!
2021. aug. 4. 22:54
 4/14 anonim ***** válasza:
95%

A helyedben én fognám magam, és felírnám szépen, milyen eteleket tudok elkészíteni, aztan megpróbálnék minimum 30 napra ezekből menüt tervezni, hozza téve a reggelit, vacsorát is. Ha ez megvan, akkor felírnám, hogy ezekhez mi szükséges és miylen mennyiségben arra az egy hónapra, aztán csinálnék egy tesco online bevásárlást, hogy lássam, mennyi lesz ez osszesen. Ezt az összeget kerekítenem fel vagy le és ezt próbálnám meg elkérni a szüleimtől.

De valóban, valami diákmunka nem ártana azért melle..

2021. aug. 5. 06:46
 5/14 A kérdező kommentje:
6-os Ez jó ötlet, ez még nem jutott eszembe! A diákmunkás részt meg hagyjuk inkább, még mindig nincs köze a kérdéshez.
2021. aug. 5. 08:57
 6/14 anonim ***** válasza:
16%
3-mas, nem szeretnél dolgozni... Hm... Sokan dolgoznak egyetem mellett, de ugye nem akarásnak...
2021. aug. 5. 10:28
 7/14 A kérdező kommentje:
6-os Azok dolgoznak egyetem mellett, akiknek muszáj, mert máshogyan nem tudnák fedezni a költségeiket (pl. nem tudja/akarja támogatni a családjuk). Illetve azok, akik szakmai tapasztaltot szeretnének szerezni. Én egyik csoportba sem tartozom bele. Utoljára írom ezt le, mert még mindig NEM KAPCSOLÓDIK A KÉRDÉSHEZ.
2021. aug. 5. 10:44
 8/14 anonim ***** válasza:
64%

Nem értem miért akkora baj ha valakit anyagilag támogatnak a szülei.. csak ugye az irigység..

Én dolgoztam az egyetem mellett de a diákmunkára kapott pénzből jó ha kijött néha egy koncert vagy fesztivál, amúgy éhen haltam volna, és mivel koli nekem nem járt (az egyetem városában laktak a szüleim) ezért kb csövezhettem volna az utcán

Szal nagy a pofa mindenkinek javaslom ha ilyne okosak vagytok menjetek el ti 500 Ft/óra pénzért dolgozni, megsúgom egy átlag magyar melós ennyiért le se hajol... de hát az egyetmistákat teljesenrabszolga sorba hajtják a multik. 10 éve még ingyen dolgoztatták őket és sok helyen (pl építészet) a mai napig kb ingyen dolgoznak (a tapasztalat.... ami egy nagy kamu, fénymásolgatni kell)

A kérdésre válaszolva, mai árszínvonalon 50 ezer a reális, de ha magadnak főzöl 40 ezerből kihozhatod, de azért a minőségi kajától ez még messze van...

2021. aug. 5. 13:01
 9/14 anonim ***** válasza:
32%
8-as, én melóztam egyetem mellett. Volt pénzem kajára, utazásra és még egy picit félre is tudtam tenni. Plusz a rezsit is álltam. Lakbért anyumék állták, de minden mást saját zsebből fizettem. Pedig nem kerestem százezreket. Mondom, aki akar, tud dolgozni diákként is.
2021. aug. 6. 10:21
 10/14 A kérdező kommentje:
9-es Jó, nagyon ügyes voltál, gratulálok! Ezt kell erre válaszolni? Csak azért kérdezem, mert erre nem tudom mást írni, mivel még minding SEMMI KÖZE A KÉRDÉSHEZ!
2021. aug. 6. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!