Egyetemistaként mennyi pénzt számoljak kajára?
Eddig kollégista voltam és minden hétvégén hazamentem, így otthonról vittem magammal kaját (főtt ételt és hideget is). Ha esetleg nem volt elég max. menüztem valahol vagy vettem valami hideget, de egyáltalán nem főztem.
Most viszont albérletben fogok lakni és így már nem tervezek majd ilyen gyakran hazajárni, illetve szeretnék magamnak főzni, sütni is. Egy személyre, egyetemistaként (ezeket csak azért írom, hogy ne arra gondoljunk, hogy majd kondérnyi halászlevet fogok főzni stb., hanem kisebb adagokra és gyorsabb, egyszerűbb ételekre gondoljatok) kb. mekkora összeggel kellene számolnom?
A kis adagban (1-2 adag) főzés sokszor drágább. (A félig megevett aztán rád romlott tejfölt/tejszínt/egyebet ki kell dobálni, stb... Na meg senkinek nincs kedve minden áldott nap főzni.)
Attól függ, eszel-e húst, milyen húst eszel, veszel-e decemberben paradicsomot, üveges szószt veszel vagy magad főzöd, stb...
Szerintem Kb 40.000 Ftból jól ki lehet jönni ha ügyes vagy és nincsenek magas elvárásaid.
Ez csak rajtad áll. Első körben rakj félre erre 80.000 Ft-ot, és nézd meg, hogy mennyi marad a hónap végére ha úgy eszel ahogy jónak látod. Ideális esetben ~30 ezer forintod maradni fog, ha pedig takarékos vagy, lehet lesz az 40 is.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!