Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Egyetemistaként mennyi pénzt...

Egyetemistaként mennyi pénzt számoljak kajára?

Figyelt kérdés

Eddig kollégista voltam és minden hétvégén hazamentem, így otthonról vittem magammal kaját (főtt ételt és hideget is). Ha esetleg nem volt elég max. menüztem valahol vagy vettem valami hideget, de egyáltalán nem főztem.

Most viszont albérletben fogok lakni és így már nem tervezek majd ilyen gyakran hazajárni, illetve szeretnék magamnak főzni, sütni is. Egy személyre, egyetemistaként (ezeket csak azért írom, hogy ne arra gondoljunk, hogy majd kondérnyi halászlevet fogok főzni stb., hanem kisebb adagokra és gyorsabb, egyszerűbb ételekre gondoljatok) kb. mekkora összeggel kellene számolnom?

2021. júl. 27. 14:54
 1/6 anonim ***** válasza:
94%

A kis adagban (1-2 adag) főzés sokszor drágább. (A félig megevett aztán rád romlott tejfölt/tejszínt/egyebet ki kell dobálni, stb... Na meg senkinek nincs kedve minden áldott nap főzni.)

Attól függ, eszel-e húst, milyen húst eszel, veszel-e decemberben paradicsomot, üveges szószt veszel vagy magad főzöd, stb...

Szerintem Kb 40.000 Ftból jól ki lehet jönni ha ügyes vagy és nincsenek magas elvárásaid.

2021. júl. 27. 15:15
 2/6 anonim ***** válasza:
98%
Mire beköltözöl az albérletbe, addig még van egy hónapod. Azalatt lesz lehetőséged figyelni, hogy mire mennyit költenél, mikor mit és mennyit akarsz enni, azt mennyibe kerül megvenni vagy mennyibe kerülne hozzá az alapanyag, milyen gyakran kívánsz meg üdítőt / chipset / édességet vagy bármit. Hasznos, ha ezeket most felírod, és egy hónap múlva máris látod, hogy most mennyit költöttél volna. Ez kiindulási alapnak jó lehet.
2021. júl. 27. 15:19
 3/6 anonim ***** válasza:
98%
#2re reagálva, igen, az üdítők, nasik nagyon megdobják a keretet, az alkoholos italokról nem is beszélve.
2021. júl. 27. 15:22
 4/6 anonim ***** válasza:
68%
Anyukádat nem kerdezted? Biztos tudna segiteni...
2021. júl. 27. 16:32
 5/6 anonim ***** válasza:
82%

Ez csak rajtad áll. Első körben rakj félre erre 80.000 Ft-ot, és nézd meg, hogy mennyi marad a hónap végére ha úgy eszel ahogy jónak látod. Ideális esetben ~30 ezer forintod maradni fog, ha pedig takarékos vagy, lehet lesz az 40 is.

Sok sikert.

2021. júl. 27. 17:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, hol laksz. Budapesten alacsonyabbak az árak (jóval), mint vidéken.
2021. júl. 28. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!