Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ásványvíz vagy csapvíz?

Ásványvíz vagy csapvíz?

Figyelt kérdés

2021. júl. 3. 12:54
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
75%
Csapvizet iszok, bár hűtőn keresztül, így szűrve van (bár ittam korábban simán a csapból is, mert iható). Van itthon szódásító vagy mi ennek a neve, a lényeg, hogy mentes vízből bubisat csinál. Én jobban is szeretem, mert így én határozom meg, hogy mennyire legyen bubis. Emellett mi szirupot veszünk (van eredeti fantás is pl, nem csak a sima szirupokra kell gondolni). Így főként csak üdítőt veszünk, abból sem mindenfélét (bár itt visszaválthatósak az üvegek, így nincs bűntudatom)
2021. júl. 8. 18:51
 22/29 anonim válasza:
52%
20-as válaszoló 19-es vagyok. Szerinted a büdös víz problémát is megoldaná egy vízszűrő? Gondolkodtunk rajta, de szerintem a szagon nem segítene. Télen csak a meleg vizet érzem büdösnek, nyáron a hideg is az. Vizeseknek jeleztük többször, szerintük minden rendben. A környéken mindenhol ilyen a csapvíz.
2021. júl. 9. 12:27
 23/29 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem megoldaná. Ne magadtól válassz vízszűrőt, mi kikértük szakember véleményét. Elmondod mi a probléma, és megmondja milyet kell venni. Nekünk elég volt egy olcsóbb is, de az ízén nagyon sokat változtatott. Lehet a te esetedben valami profibb kellene. Én már nem tudnék vízszűrő nélkül létezni, csak azt bántam meg, hogy nem sokkal hamarabb vettem! :) Évekig gyalog cipeltük haza a rekesz vizeket, nyomkodtam össze a flakonokat, közben a csapból mennyivel kényelmesebb mindez!

Olyat is lehet venni, ami a vizet is lágyítja. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

2021. júl. 9. 12:53
 24/29 anonim ***** válasza:
72%
Aki azt gondolja, hogy a kemény csapvíz probléma, az egyszer nézze meg a környékén a mérési jegyzőkönyveket és hasonlítsa össze az ásványvizekével. :) Az ásványvíz pont azért ÁSVÁNYvíz, mert nagyobb az ásványianyagtartalma, az pedig egyben azt is jelenti, hogy kemény a víz. A csapvizek ásványianyagtartalma kevesebb, vagy ugyanakkora, mint az átlagos ásványvizeké, magyarul semmivel sem keményebbek. Azt megértem, hogy ha valaki az íze miatt nem szereti a csapvizet, de a keménységre hivatkozni az nem érv, hanem placebo.
2021. júl. 15. 22:16
 25/29 anonim ***** válasza:
72%
Egyébként, hogy a kérdésre is válaszoljak, én megszokásból ásványvizet iszok, de a kávégépbe csapvizet öntök, amit vízlágyító párnával lágyítok, hogy ne okozzon vízkövesedést. A dolog oka az, hogy nálunk a csapvíznek a legalacsonyabb az ásványianyagtartalma. És nem mindegy nekem, hogy 100 liter víz után kell cserélnem a vízlágyító párnát vagy 60 liter után a kemény víz miatt. A munkahelyemen viszont ásványvízzel töltjük a kávégépet is, mert ott kemény a csapvíz, gyakorlatilag megegyezik az ásványvízzel a keménysége.
2021. júl. 15. 22:21
 26/29 anonim ***** válasza:
87%
szabolcs megyei kisvárosban teljesen iható nem büdös csapvizet keverek néha ásványvízzel. néha azt érzem hogy az utóbbi kicsit pénzkidobás. és ilyen kánikulákban áldom az eget hogy olyan korban és helyen élek ahol megnyitok egy csapot és jön korlátlan mennyiségben a hideg víz, máshol ezért ölnének
2021. júl. 15. 22:25
 27/29 anonim ***** válasza:
67%
Nálunk Újbudán jó a csapvíz, de ásványvizet (mentes), és gleccservizet is fogyasztok. A csapvizet cukormentes, valódi citromból készült limonádéhoz alkalmazom.
2021. júl. 25. 15:52
 28/29 anonim ***** válasza:
65%

#9: Érdekes, mi meg úgy tanultuk, hogy keményebb vizű területeken pont a szív- és érrendszeri problémák fordulnak elő kisebb arányban!

A víz keménységét a hidrogénkarbonát adja, bár az valóban lehet Ca- és MgHCO3 is. A víz íze meg a benne oldott ásványi anyagoktól függ, tehát pont hogy ásványi anyagok teszik "ihatatlanná"...! Elvileg mindenki azt tartja "jóízű" víznek, amit élete első éveiben megszokott, ezért van az, hogy pl. nagyon vasas vizű területek lakói a vastalan vizeket tartják "ihatatlannak", a sokakból ellenérzéseket kiváltó vasas vizeket meg finomnak.

A karsztos vízadókból származó csapvizek tudnak nagyon "meszesek" lenni, pl. a Bükkben több településnek is karsztból megy a víz, de szerintem Budapesten is kell lennie karsztot csapoló kútnak, hiszen szinte az egész budai oldal alatt található vastag mészkőréteg és a pesti alá is átnyúlik jócskán.

2021. júl. 25. 18:43
 29/29 anonim ***** válasza:
62%

Én is szeretnék majd olyat saját házba. Tudok amúgy olyat akinél van/volt. Nem akarok hülyeséget mondani, mert régen beszéltük már, de valami x időnként cserélni kell a szűrőt is. Akinél mondtam, hogy van ilyen ő panaszolta, hogy x idő alatt kétszer is cserélni kell, mert nagyon rossz a víz minősége.

Én is voltam már azon a településen és valóban nagyon fura ott a víz. Régiek a vezetékek is, tele van mindenféle darabkákkal a víz, valami furcsa szaga is van, de mikor tisztábbnak is tűnik akkor se a legjobb inni, mert rosszul van tőle az ember. Itthon ritka, hogy csapvizet igyak, mert nálunk sem a legjobb a víz, de attól még jó. Van ahol főzéshez sem használják a helyi csapvizet igényesebb háztartásokban, olyan rossz a víz minősége.

Nem igazán értek amúgy ehhez, hogy mitől vannak ekkora eltérések a csapvíz minőségében, de érdekes jelenség ez.

Ja, amúgy tudok olyat aki otthon magánál szűrő nélkül is a csapvizet issza és többnyire vendégségben is, de ő sem mindenhol issza a csapvizet, pl nálunk sem.

2021. júl. 25. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!