Szerintem megoldaná. Ne magadtól válassz vízszűrőt, mi kikértük szakember véleményét. Elmondod mi a probléma, és megmondja milyet kell venni. Nekünk elég volt egy olcsóbb is, de az ízén nagyon sokat változtatott. Lehet a te esetedben valami profibb kellene. Én már nem tudnék vízszűrő nélkül létezni, csak azt bántam meg, hogy nem sokkal hamarabb vettem! :) Évekig gyalog cipeltük haza a rekesz vizeket, nyomkodtam össze a flakonokat, közben a csapból mennyivel kényelmesebb mindez!
Olyat is lehet venni, ami a vizet is lágyítja. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
#9: Érdekes, mi meg úgy tanultuk, hogy keményebb vizű területeken pont a szív- és érrendszeri problémák fordulnak elő kisebb arányban!
A víz keménységét a hidrogénkarbonát adja, bár az valóban lehet Ca- és MgHCO3 is. A víz íze meg a benne oldott ásványi anyagoktól függ, tehát pont hogy ásványi anyagok teszik "ihatatlanná"...! Elvileg mindenki azt tartja "jóízű" víznek, amit élete első éveiben megszokott, ezért van az, hogy pl. nagyon vasas vizű területek lakói a vastalan vizeket tartják "ihatatlannak", a sokakból ellenérzéseket kiváltó vasas vizeket meg finomnak.
A karsztos vízadókból származó csapvizek tudnak nagyon "meszesek" lenni, pl. a Bükkben több településnek is karsztból megy a víz, de szerintem Budapesten is kell lennie karsztot csapoló kútnak, hiszen szinte az egész budai oldal alatt található vastag mészkőréteg és a pesti alá is átnyúlik jócskán.
#20
Én is szeretnék majd olyat saját házba. Tudok amúgy olyat akinél van/volt. Nem akarok hülyeséget mondani, mert régen beszéltük már, de valami x időnként cserélni kell a szűrőt is. Akinél mondtam, hogy van ilyen ő panaszolta, hogy x idő alatt kétszer is cserélni kell, mert nagyon rossz a víz minősége.
Én is voltam már azon a településen és valóban nagyon fura ott a víz. Régiek a vezetékek is, tele van mindenféle darabkákkal a víz, valami furcsa szaga is van, de mikor tisztábbnak is tűnik akkor se a legjobb inni, mert rosszul van tőle az ember. Itthon ritka, hogy csapvizet igyak, mert nálunk sem a legjobb a víz, de attól még jó. Van ahol főzéshez sem használják a helyi csapvizet igényesebb háztartásokban, olyan rossz a víz minősége.
Nem igazán értek amúgy ehhez, hogy mitől vannak ekkora eltérések a csapvíz minőségében, de érdekes jelenség ez.
Ja, amúgy tudok olyat aki otthon magánál szűrő nélkül is a csapvizet issza és többnyire vendégségben is, de ő sem mindenhol issza a csapvizet, pl nálunk sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!