A kávék között mi a különbség (eszpresszo, cappuchino, stb)?
Nem kávéztam korábban és nem is érdekelt, de most a munkahelyemen kell, hogy ébren tartson.
Van itt egy kávégép, darálós, lehet választani mindenfélét...
Eszpresszó, cappuchino, hosszú, "sima", stb., stb.
Mi a csudák ezek? :))) Milyenek vannak és mit jelent?
Ha nem is a kávégépünknél, hanem úgy általában...
Köszönöm szépen! :)
És mi az, hogy eszpresszó?
"Az eszpresszó eredetileg egy olasz kávéfőzési módszer volt, amelyet ma már szerte a világon használnak mind otthoni, mind a házon kívüli éttermi, kávéházi stb. fogyasztásra. Ez a legtöbb íz és aromaanyagot tartalmazó kávéital, ezért nagyon fontos a kávé minősége. Az aromaanyagok jelentős része az ital felszínén a készítés során kialakuló krémben koncentrálódik. Az eszpresszó kávé készítésnél a 90 fokos víz magas nyomáson (7-9 Bar) és rövid idő alatt (kb. 30 másodperc) préselődik át a finomra őrölt kávén. Az eszpresszó kávét lehet tisztán inni vagy cukorral fogyasztani ízlés szerint. Az igazi eszpresszó kávét a kávé tetején képződő krémről lehet megismerni, amely barna, sűrű és egyenletes. A tökéletes krém megtartja néhány másodpercig a ráhintett cukrot, majd a cukor lassan a hab közepén bele olvad a kávéba. A presszókávéhoz mindig kínáljunk ásvány vizet, mivel a kávé elvonja a testből a folyadékot."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!