3 napja alig ettem. Az alábbi alapanyagokból mit tudok csinálni?
Tej, margarin, búzadara van itthon. Pénzem elfogyott, a fizetésemet 1 hónapja halogatják.
Az utóbbi héten napi 2-3 kiflire volt pénzem, és akkor még volt itthon sajt,de mostmár a pénzem is elfogyott, és a sajt is.
Ha van otthon liszt, liszt+víz+só, begyúrod, tepsiben vagy olajban megsüthető, amolyan lepényféle lesz belőle, frissen magában is finom, de vajjal vagy amit még lelsz a kamra mélyén esetleg méz lekvár bármi jó rá.
Ha a búzadarából sósan csinálsz tejbegrízt (vigyázz, kevés só kell bele, nem annyi, mint cukor), jó sűrűre. Olvassz vajat, és a vajba forgatott kanállal gombócokat szedj a sűrű tejbedarából egy sütőedénybe.
A végén öntsd rá a maradék olvadt vajat, és mehet a sütőbe egy tíz percre (ha lenne még sajtod, azzal megszórva lenne az igazi, de így sem rossz).
Ha a tej elfogy, a klasszikus tejbegrízt vízzel is el lehet készíteni, megszórva fahéjjal kakaóval vagy ami még akad. Mikor egyszer hasonlóan voltam, mint most te, akkor azon éltünk pár napig (meg a lisztes lepényen, amit az elején írtam) - nem mondom, hogy finom, én a végén kínlódva ettem, de laktató.
28
Ennek örülök!
Csak vannak még rendes emberek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!