3 napja alig ettem. Az alábbi alapanyagokból mit tudok csinálni?
Tej, margarin, búzadara van itthon. Pénzem elfogyott, a fizetésemet 1 hónapja halogatják.
Az utóbbi héten napi 2-3 kiflire volt pénzem, és akkor még volt itthon sajt,de mostmár a pénzem is elfogyott, és a sajt is.
Cukor van?
A margarinban kicsit megpirítod a búzadarát, (aránylag sok zsiradékot felvesz, de ez nem baj, legalább táplálóbb lesz.
Közben melegíted a tejet, abba mehet cukor, vaníliás cukor, ha van, bármilyen olajos magvak, aszalt gyümölcs, ha van ilyen elfekvőben valamelyik fiók mélyén. Ha nincs, nem baj.
Ha felfőtt a tej, ráöntöd a búzadarára.
1 liter tejhez elég kb 12-14 deka búzadara is, mert nagyon megdagad.
Főzöd pár percig, nem kell megijedni, hogy híg marad, tényleg néhány percen belül elkezd sűrűsödni.
Ha már "puszog", akkor kész, kiöntöd egy tepsibe, vagy hőálló műanyagba, mindegy, mire kihűl, addigra szépen megdermed, kockázható, vágható.
Ez egy hideg desszert, egyébként török desszert, irmik a neve. (nem túl autentikus a receptem, de ez legyen a legnagyobb baj.
Vagy grízes tészta. Száraztésztából olcsók is vannak, nagy boltok sajátmárkásaik közt, igaz, hogy elég silány minőségűek, de hát ez van.
A búzadarát szintén lepirítod, közben vizet forralsz, a darának a másfélszeres mennyiségét. Mikor lett egy jó kis színe a darának, felöntöd a forrásban lévő vízzel, elzárod a lángot, és fedő alatt bepárolod. Szépen bedagad.
Ezt sajnos szintén könnyebb úgy elkeverni a kifőzött tésztával, hogy amíg még forró a dara, addig (por) cukrot keversz bele, mert attól ez az egybeállt tömb elfolyósodik, ahogy feloldódik benne a cukor, és folyékonyan könnyebb összekeverni a tésztával.
De eheted sósan is, csak akkor macerásabb összekeverni.
Döbbenetes belegondolni amúgy, hogy pár naponta jön ilyen kérdés.
Hát milyen ország ez?
Aki tisztességesen melózik, simán kéne annyit keresnie, hogy ha bármi baj beül, gond nélkül el tudjon vegetálni minimum egy fél évig a tartalékaiból.
Normális, épkézláb emberek, értenek valamihez, van munkájuk, melóznak, és az éhhalál szélén táncolnak...
Hát hol élünk, Libériában, vagy Sierra Leonében?
1000 éve ez van!
1000!!!
A feudalizmusban is ugyanez volt, a monarchia idején is ugyanez volt, csak a díszlet változott, ugyanolyan éhbérért robotoló jobbágyokból áll az ország nagy része, mint 500 éve. :/
Szia!
Sajnos csak a népkonyha marad...Egy ismerősöm bejárt a Tescoba és volt úgy, hogy a lejáró kajákból adtak neki párat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!