Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyi tejet szabad inni egy nap?

Mennyi tejet szabad inni egy nap?

Figyelt kérdés

2021. jún. 7. 21:41
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
48%

Hazudott, de nem szándékosan. Ő sem tudja jól. Az orvosod azt tudja, amit tanítottak neki. A tankönyveket meg a politikai és gazdasági érdekcsoportok írják, nem a tudósok. Nem én írtam a 25-ös kommentet, de én is tudom, hogy neki van igaza. Tehát nyugi, nem ő találta ki. Attól még, hogy valamiről még nem hallottál, még lehet létező dolog. A tej csonterősítő hatása csak egy mítosz, amit a tejipar terjeszt évtizedek óta. Rengeteg kutatás kimutatta már az ellenkezőjét.

[link]

Még a rákkeltő hatásáról is szó van benne.

2021. jún. 9. 09:44
 32/37 anonim ***** válasza:
54%
Szánalmas ez a tejellenes lobbi...
2021. jún. 9. 10:19
 33/37 anonim ***** válasza:
36%

32

Felőlem ihatod, én nem lobbizok. De ha megkerdeznek, elmondom az igazat.

2021. jún. 9. 11:01
 34/37 anonim ***** válasza:
61%

Már nem azért, de ez a szöveg csak egy rakás marketingmaszlag. Egyik tanulmányt sem találtam meg, amit emleget és nyilván rendes hivatkozás nincs is benne, hogy meg lehetne nézni ténylegesen azokat a kutatásokat, amikből eredményeket szed.

Külön tetszik a "Studies of young women published in the journal Bone and Pediatrics" rész, nyilván ha elolvasok egy tanulmányt, akkor a szerzők korára hivatkozok benne, nem a nevükre vagy a tanulmány címére. Ja, hogy igazából nincs is ilyen tanulmány csak jól hangzott, mindent értek.

2021. jún. 9. 11:09
 35/37 anonim ***** válasza:
53%

Severin Carrell, “Milk Causes ‘Serious Illness for 7M Britons.’ Scientists Say Undetected Lactose Intolerance Is to Blame for Chronic Fatigue, Arthritis, and Bowel Problems,” The Independent 22 June 2003.

D. Feskanich et al., “Milk, Dietary Calcium, and Bone Fractures in Women: A 12-Year Prospective Study,”American Journal of Public Health 87(1997): 992-97.

Cumming RG, Klineberg RJ. “Case-Control Study of Risk Factors for Hip Fractures in the Elderly”. American Journal of Epidemiology. Vol. 139, No. 5, 1994

Keressek még?

2021. jún. 9. 12:17
 36/37 anonim ***** válasza:
57%

Igen, mivel az első cikk arról szól, hogy akinek laktózintoleranciája van, annak milyen atipikus jelei lehetnek a megszokott hasmenésen kívül.

A második cikk pedig arról szól, hogy a tejtermékekből származó kalcium fogyasztása nem védett meg az öregkori csípőtöréstől. Arról nem szól a tanulmány, hogy aki tejet iszik nagyobb eséllyel töri el a csontját a tej miatt.

A harmadik pedig az 500. oldal utolsó bekezdésében pedig leírja, hogy:

"Dairy products contain protein, and dairy product consumption is highly correlated with consumption of other sources of protein (38). There is evidence that catabolism of dietary protein causes breakdown of bone, and dietary protein may also cause increased urinary excretion of calcium 39).

Both of these processes could lead to an increased risk of hip fracture (40)."

Szóval a cikk maga is leírja, hogy a fehérjefogyasztás áll összefüggésben az időskori csonttöréssel. A sci-hub-on el tudod érni a teljes tudományos cikkeket jellemzően nem csak az absztraktot, ott meg tudod nyitni, ha nincs hozzáférésed az adott folyóirathoz.

2021. jún. 9. 12:58
 37/37 anonim ***** válasza:
72%
Ugyanígy ördögtől való volt pár éve még a tojás is meg a zsilír is most a tejhisztike megy...
2021. jún. 9. 13:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!