Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyi tejet szabad inni egy nap?

Mennyi tejet szabad inni egy nap?

Figyelt kérdés

2021. jún. 7. 21:41
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
45%

Még a feldolgozott élelmiszerre is azt írja, hogy:

red and processed meats raise the most concern in terms of cancer risk

Szóval az ilyen húsok esetében merül fel a legtöbb aggodalom a rákkockázat szempontjából. Ennél több feltételes mód nehezen zsúfolható egy mondatba, tehát itt nincs állítás, tény arról, hogy rákot okoz az ilyen hús, aminek még mindig nincs köze a tejhez.

2021. jún. 8. 14:56
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
Ok.
2021. jún. 8. 15:04
 23/37 anonim ***** válasza:
68%

Én az utóbbi fél évben kaptam rá a sima tejre. Néha jólesik egy-egy pohár a vacsorához. De a kefírt is imádom. :)

Szerintem tök mindegy, mennyit iszol, amennyi jólesik. Az meg, hogy a felnőtt szervezet nem tudja megemészteni, marhaság. Anyukám pl. gyerekkora óta rosszul volt a tejtől, én meg a mai napig vígan meg tudom inni bármilyen formában. Pedig felnőtt vagyok. :)

2021. jún. 8. 17:03
 24/37 anonim ***** válasza:
49%

Nekem öregányám 50 év dohányzás mellett sem lett tüdőrákos. Ilyen alapon az is kamu, hogy a cigi megemeli a rák kockázatát?

2021. jún. 8. 18:52
 25/37 anonim ***** válasza:
38%

24

Ez is olyan, hogy amikor azt mondják az emberek, hogy a sok bagótól rákos lehetsz, akkor rögtön felhoznak két példát, hogy pl apám 50 évig cigizett semmi gond nélkül, de bezzeg a Mari sose cigizett, mégis tüdőrákos lett. :D

A mögötte lapuló statisztikát meg pont lexarják, hogy valójában nem minden cigis lesz tüdőrákos, de aki igen, azoknak a 95%-a (KILENCVENÖT) a cigitől lesz az.

Vagy mert be lett linkelve egy cikk, hogy több kutatás is azt eredményezte, hogy bizonyos élelmiszerek vagy adalékok megnövelik a rák kockázatát, de mivel egy ételnek 30 összetevője is lehet, nehéz pontos statisztikát számolni belőle. Erre a kommentelő válasza kb az volt, hogy "ja, hát ez csak feltételezés". Nem, ez tény. :) Csak nehéz pontosan megmondani, mi milyen kockázatot rejt, viszont az biztos, hogy rejt, és a rákkal öszefüggésben.

Erre az egyetlen pampogó hozzászólás az volt, hogy nincs szó benne a tejről. Könyörgöm, másoljuk ide a világ összes cikkjét?

Tessék, ide írok pár adatot, mehettek cikkeket keresgélni róla.

Kb napi fél liter tejnél már kimutatható, hogy a csontok gyengülnek.

A tejben nem csak a laktóz és annak összetevői, hanem hormonok is növelhetik a rák kockázatát. Ráadásul a tejben nem csak az "alap mennyiségű" hormonok vannak benne, hanem a hormonnal kezelt tehén pluszban rádob még egyet, mert az megnöveli a tejben lévő koncentrációt.

A takarmánnyal etetett szarvasmarhák teje gyulladást elősegítő anyagokkal is dúsabb. :)

Nyilván mindenki maga dönti el, hogy "hisz" e ezekben. Én pl nem hiszem, hogy meddő leszek a korona vakcina oltástól, sokan meg igen. :)

2021. jún. 8. 19:56
 26/37 Sunshinedoll ***** válasza:
38%
Leginkább semennyit.
2021. jún. 8. 20:23
 27/37 anonim ***** válasza:
41%

"A mögötte lapuló statisztikát meg pont lexarják, hogy valójában nem minden cigis lesz tüdőrákos, de aki igen, azoknak a 95%-a (KILENCVENÖT) a cigitől lesz az."

Igen, én is erre céloztam. :)

2021. jún. 8. 21:42
 28/37 anonim ***** válasza:
67%

Azért olvasd el arra a cikkre a megjegyzéseket, kicsit több dolog fel volt ott sorolva, mint, hogy nem a tejről szól.

És nem, még mindig nem mondott semmit az a cikk, világosan le van benne írva, hogy erős gyanú van rá, hogy a vörös és feldolgozott húsok növelhetik a rák kialakulásának kockázatát. Ez nem azt jelenti, hogy növelik és azt sem, hogy tudjuk, hogy miért vagy milyen mértékben. Ebből tényeket kikövetkeztetni pont olyan, mint a vudu mágia. Rák ezer dologtól kialakulhat, például bármilyen ásványi anyag hiánya növeli a kockázatot a vörös húsok pedig kiváló vasforrás. Szóval ki lehet itt ragadni random dolgokat a cikkekből, de ettől még nem lesz valós, hogy a vörös hús fogyasztásától rákot kapsz, ezzel szemben a dohányzásról bizonyítva van, hogy erősen növeli a tüdőrák kialakulásának kockázatát. Szóval ez egy nagyon hamis párhuzam.

Az meg nem tudom, hogy egy tejről szóló kérdésnél miért ostobaság, ha ki van emelve, hogy nem a tejről írsz dolgokat.

2021. jún. 8. 22:01
 29/37 anonim ***** válasza:
2021. jún. 9. 06:27
 30/37 anonim ***** válasza:
52%

#25: "Kb napi fél liter tejnél már kimutatható, hogy a csontok gyengülnek."

Szóval akkor a gyerekorvos hazudott nekünk, mikor a múltkor azt mondta, hogy a tej (főleg a kecsketejet részesítette előnyben) erősíti a csontokat? Honnan származik vajon az az információ, hogy a tej jót tesz a csontoknak? Mert ezt már milliószor hallottam, de az ellenkezőjét még sosem, csak most tőled.

2021. jún. 9. 08:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!