A bolti sushi csomagokban a surimiben miért van búzakeményítő?
Szinte minden surimiben van.
Kiváncsi lennék én is, hogy miért, mert gluténérzékeny vagyok.
Mint másik gluténérzékeny, én sem értem. Értem, hogy kell bele keményítő. Csak azt nem, miért pont olyan kell, amire ilyen sokan allergiások? Másféle keményítők is vannak, amikre jóval kevesebben allergiások. Vagy miért nem csinálnak 2-3 félét, attól függően, milyen keményítőt használnak benne?
Úgy veszem észre, sok gyártó nem igazán foglalkozik azzal, hogy egyre több az ételallergiás.
Ez a legolcsóbb, a többfélénél meg még több keveredés lenne.
Szerintem már az is haladás, hogy egyáltalán ráírják!
#1 vagyok.
Nyilván én is gondoltam, hogy a keményítő állagjavítóként kell bele. Csak azt nem értem, miért pont búzakeményítőt tesznek bele? Tehetnének kukorica, burgonya, sőt tápiókakeményítőt is, ami a búzakeményítővel ellentétben nem allergén sokak számára.
Nem hinném amúgy, hogy sokkal olcsóbb, mint a kukoricakeményítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!