Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csíramálét lehet búzakeményítő...

Csíramálét lehet búzakeményítőből készíteni?

Figyelt kérdés
A csíráztatás, darálás és áztatás, mely során kinyerjük a benne lévő keményítőt lehet közvetlenül búzakeményítőből készíteni? Próbálta már valaki?

2016. febr. 10. 00:50
 1/3 A kérdező kommentje:

Kicsit késő van, a kérdés pontosabban megfogalmazva:


Ahelyett, hogy a búzaszemeket csíráztatjuk, ledaráljuk, beáztatjuk, majd leszűrjük, hogy így kinyerjük a benne lévő keményítőt, ehelyett lehet egyből keményítőt használni?

2016. febr. 10. 00:56
 2/3 anonim ***** válasza:
A csíráztatás azé kő, hogy a keményítő cukorrá alakuljon.
2016. febr. 10. 06:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy csíráztatás közben kinő a keményítőben gazdag gyökér, ami aztán a sütés során alakul át dextrózzá és maltózzá, vagyis szőlőcukorrá és malátacukorrá
2016. febr. 10. 09:03

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!