Csíramálét lehet búzakeményítőből készíteni?
Figyelt kérdés
A csíráztatás, darálás és áztatás, mely során kinyerjük a benne lévő keményítőt lehet közvetlenül búzakeményítőből készíteni? Próbálta már valaki?2016. febr. 10. 00:50
1/3 A kérdező kommentje:
Kicsit késő van, a kérdés pontosabban megfogalmazva:
Ahelyett, hogy a búzaszemeket csíráztatjuk, ledaráljuk, beáztatjuk, majd leszűrjük, hogy így kinyerjük a benne lévő keményítőt, ehelyett lehet egyből keményítőt használni?
2016. febr. 10. 00:56
2/3 anonim válasza:
A csíráztatás azé kő, hogy a keményítő cukorrá alakuljon.
3/3 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy csíráztatás közben kinő a keményítőben gazdag gyökér, ami aztán a sütés során alakul át dextrózzá és maltózzá, vagyis szőlőcukorrá és malátacukorrá
2016. febr. 10. 09:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!