Ecetes KECSKESAJT! Mit rontok el?
Megannyi recept van az interneten, igen, de valami mégsem oké.
Kérem, valaki, aki csinálja , leírná hogyan készül?
Amikor az ecetet beleteszem, nem válik el a savótól...
Egyszer sikerül, egyszer nem.
Talán friss tejből nem lehet?
Vagy kavarni? Vagy gyorsan/lassan hevíteni?
Tényleg! bolondbiztos receptet kérek a tőgytől a felvágásig.
Köszönöm!
Úgy csináltam hogy az első válaszoló mondta, és nagyon jól sikerült.
köszönöm szépen.
Van itthon ecetem mindig, oltóanyag viszont nem. Igy a szenvedés inkább azzal lenne. :)
Ízben esetleg van közöttük különbség mert az így készült sajton nem érezni az ecetet csak azt amivel ízesítem.
Ettem mások által készített sajtot is, de akkor még nem érdekelt ez a dolog így nem kérdeztem meg hogy hogyan És mit, de azon nagyon érződött maga kecske szag/íz, ezen pedig nem.
Az lehetett az oltóanyaggal készült?
Az oltótt sajt legtöbbje érlelt. Sok féle oltóanyag és kultúra van.
Oltani viszont nem érdemes ilyen kis mennyiségben, igazi sajtkészítés pedig 10 L tejnél kézdődik, nagyon nem mindegy a hőfok, hűtés, egyebek. Minden sajtnak más a technikája. Időigényes.
Szóval lehet, hogy finomabb de nem mindenkinek van hozzá megfelelő felszerelése, ideje.
Nem mellesleg, aki belekötött a fokhagyma reszelésbe 😂 én is szeretem.
Kérdező!
Nagyon szívesen örülök, hogy sikerült!
1# voltam.
Mi az amitől "intenzív kecske" íze lehet?
Kukoricát és szénát , és legelnek ettől nincsen nekik.
(Én is reszelenm a fokhagymát,mert nagyon utálom a nyomót elmosni 😅)
Ha legel mondjuk friss bodzát na azt meg lehet érezni a tejen.
A hormonok is rátesznek. Amellett szerintem ha a kecske nincs igényesen tartva, tehát ritkábban van takarítva akkor szagosabb, akkor viszont a teje is erősebb szagú és ízű. Én legalább is így tapasztaltam.
A joghurtot én azért szeretek bele tenni mert kicsit lágyabb az íze, amellett még is egy kis kultúra van benne. Amúgy elhagyható nem muszáj bele tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!