Mit tegyek hogy ne legyen savam ha alkoholt iszok?
Figyelt kérdés
Először is leszögezném ,hogy nem kioktatást kérek.Szeretek szórakozni,iszogatni,házibulikban inni(persze csak mértékkel mindig).Mostanában nagyon gyakran van savam a helytelen étkezéstől és nagyon sok mindenben megakadályoz.Az ivásban is...Ha csak egy sört iszok meg akkor is iszonyatosan savam van, annyira hogy hányingerem van,ezért haza is szoktam menni.Elegem van abból,hogy egy sört se ihatok meg vagy egy deci bort mert rosszul leszek...Már kitapasztaltam,hogy ha iszok és rosszul vagyok a savamtól(nyilván akkor hazamegyek) és nem csinálok semmit magammal akkor másnap nagyon sok savam lesz,ezért rájöttem ha este lefekvés előtt ecetet iszok és kenyeret eszek nem lesz semmi bajom.Viszont ez csak másnapra jó.Aki ugyanezzel a problémával küzd mit csinál hogy ihasson?Vegyek be iszogatás előtt sav csökkentőt?Vagy közben igyak egy kis szódabikorbánás vizet?Vagy az ecetet is kipróbáljam ilyenkor is?Tapasztalatok?2021. máj. 22. 23:03
1/5 anonim válasza:
Menj el orvoshoz, mert ez komoly, proton pumpa gátlót szoktak felírni, de az lenne a legjobb ha kivizsgálnának.
2/5 anonim válasza:
Azt,benne szed egy hamar az intenzíven találod magad.
Fél deci almaecet,2-dl bubis vízben hozzá egy kis kanál szódabikarbóna egyből felhabzik,azt lehúzod. És piálhatsz tovább !
3/5 anonim válasza:
Irass a háziorvosoddal savgyógyszert és szedd rendszeresen.
4/5 anonim válasza:
Háziorvos - beutaló - gasztroenterológia
Kivizsgálnak epe/máj, hasnyálmirigyre.
Lehet, hogy egy sima helicobacter fertőzés, adnak rá antibiotikumot és szevasz.
5/5 anonim válasza:
2-es: ha ecetbe - mindegy, hogy almaecet vagy más - szódabikarbónát (lúgot) öntesz, attól kezdve akár vizet is ihatsz, mert az ecet meg a sav közömbösíti egymást! De legalább nem árt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!