Pitypangmézet hogy tudom meg csinálni hogy méz állagú legyen, most olyan mint a víz ?
https://www.youtube.com/watch?v=4qbm6OOrUpg
A youtuber nagyon igényesen mutatja be hogy kell pitypang szirupot készíteni, és a különbségeket is megmutatja, szóval szerintem profi. Hátha segít neked az elkészítésben.
Pitypang méz
Hozzávalók: 10 dkg gyermekláncfű sárgavírágja, 2 db citrom, 9 dl víz, 1,5 kg cukor, 2 tasak vaníliás cukor.
egy edénybe belemérünk 9 dl vizet. Megmossuk meleg vízben a 2 citromot és felkarikázzuk beletesszük a vízbe. a gyermekláncfű virágját átmossuk és és rögtön tegyük bele a vízbe ( gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar bezáródik a vírág ). Felrakástól számítva takaréklángon főzzük 30 percig. utána átszűrjük egy nagyobb fazékba. Belerakjuk a másfél kiló cukrot és a 2 zacskó vaniliás cukrot és főzzük további 1,5 órát szintén takaréklángon. Nekem sosem lett víz állagú. Feltehetően azért lett neked vízállagú, mert bezárodott a vírágja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!