Hány órát bír ki hűtés nélkül a sushi?
Szeretnék vinni a barátomnak egy tálat belőle, mert nagyon szereti de ott nincs lehetőség rendelésre. Gondoltam itt megveszem és elviszem neki. A gond az, hogy nagyjából 8 óra az út oda, és félek ennyi idő alatt megromlik.
Kinek mi a tapasztalata?
A nyers hal iszonyat érzékeny a romlásra. 8 órát csak akkor bír ki, ha folyamatosan 5°C alatt van tartva a maghőmérséklete.
A magas fehérje tartalma miatt gyakorlatilag azonnal romlásnak indul a hús miután leölték a halat.
Nem véletlenül tárolják a halászhajók gyomrában, jégvermekben a kifogott halat.
A kifogás után 10-20 perccel vagy fel kell dolgozni, vagy 5 fok alá kell vinni a maghőmérsékletét a húsnak, különben a hús minősége rossz lesz.
Köszönöm a válaszokat! :D
Lehet majd házilag készítünk párat.
Eleve ne egyetek nyers halat tele van féreggel.
A sok birka hőkezelés nélkül eszi...
Honnan tudod hogy semmi bajod nincs?
A bélférgek évekig elvannak tünetmentesen.
Csak tudod Japánban lefagyasztják a halat mínusz 40 fokra , hogy a paratzitákat megölték benne.
Valahogy ez a szokás a pénzéhes magyar szokásból kimaradt...
Milyen drága már egy ilyen hűtő, és sok a macera is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!