Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért finomabb az az étel,...

Miért finomabb az az étel, amit más csinál/ másé?

Figyelt kérdés
Sokkal jobban esik az a szendvics, amit a férjem csinál, pedig ugyanabból az alapanyagból készíti mint én :D de megfigyeltem, hogy sokkal finomabbnak érzem ha valaki megkínál a chipséből, mintha utána elmegyek és megveszem magamnak. Valaki adjon nekem erre magyarázatot :D
2021. márc. 29. 10:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen szendvics, meg chips dolgokra nem tudom a választ, de főtt ételnél már tapasztaltam, hogy jobban ízlik amit készen elém tesznek, mint aminek a szagával, vagy a kóstolgatással én telek el a konyhában.
2021. márc. 29. 10:20
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
Psziché.. :)
2021. márc. 29. 10:42
 3/10 anonim ***** válasza:
95%
Mert az ajándék, és örül a lelked : )
2021. márc. 29. 10:44
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A chipeset nem tudom, de a szendviccsel nem/sem neked kellett vacakolni. Kenyeret vágni, sajtot szelni, szalámit héjazni, morzsát összetakarítani.
2021. márc. 29. 11:01
 5/10 anonim ***** válasza:
92%
Én egyáltalán nem így vagyok vele. Annyira hozzászoktam a feleségem főztjéhez, az ízesítéshez, az ételek állagához stb. (még akkor is, ha nem egészen találom kifogástalannak), hogy más főztjéhez kritikusabban állok hozzá, mert más az ízvilág, az ízesítés, az állag, a kinézet, az illat. A Te esetedben nyilván a másfajta illatok és ízek újdonságot, új ingert jelentenek.
2021. márc. 29. 11:16
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

5-ös, a feleséged főztje nem a a saját főztöd... :D :D

Egyébként én is megfigyeltem ezt, anyukám főztje mindig ugyanolyan finom, mindig olyan, amelyennek megszoktam már, minden kifogtástalan.

A saját főztömmel sokkal kritikusabb vagyok, amikor először eszek a főztömből, akkor minden falatnál azt mérlegelem, mit csinálhattam volna másképp, mi hiányzik belőle stb.

Szerintem mivel a főzés sokszor órákig tart, mire odaérsz, hogy ehetnél, már elfáradtál, közben kóstolgattál, így éhes sem vagy már annyira.

2021. márc. 29. 12:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szeretek főzni, de néha nagyon jólesik, ha valaki más főz.. a változatosság kedvéért. Meg kicsit be lehet fásulni a mindennapi rutintól, szóval ilyenkor mintha szabin lennék :D Nem feltétlenül finomabb (én nem szoktam az ízektől és illatoktól eltelítődni), de nagyon jó érzés és valahogy megszépíti az ételt.
2021. márc. 29. 14:50
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
:))) Lehet ha kiprobalnad mas ferjet ... az is jobban tetszene? :)))
2021. márc. 29. 16:51
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, pszichés lehet a dolog :) örül a lelkem az ajándéknak, plusz jól esik, hogy nem nekem kell megcsinálni :) plusz ráadás, ha mosogatni se nekem kell utána! :D

Utolsó, köszönöm a javaslatot, de maximálisan meg vagyok elégedve a saját férjemmel :)

2021. márc. 30. 13:03
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért, mert készen kapva nem látod a főzés folyamatában kevésbé gusztusos állapotban, meg mert magával szemben az ember kritikusabb, meg nekem pl. járni szokott az agyam utólag is, hogy biztosan jók lettek -e az arányok, és ez rontja kicsit az élvezeti értékét.
2021. ápr. 2. 01:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!