Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tejszínes gombás tészta?

Tejszínes gombás tészta?

Figyelt kérdés
Szeretnék ma azt gyorsan összedobni, szívesen elolvasnék 1-2 receptet, hogy ti hogy csináljátok lépésről - lépésre. Most fogom először csinálni. Köszönöm!
2021. márc. 11. 03:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én így szoktam, spagetti, de tésztával is ugyanilyen jó. Egyszer nem volt itthon hagyma, anélkül is fincsi lett.


[link]

2021. márc. 11. 06:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
93%
Vajon magpiritom a felszeletelt gombát, só, bors rá, kevés víz, puhára párolom. Lisztet elkeverek egy kevés tejföllel, teszek hozza egy kis mustárt, felöntöm tejszínnel és besűrítem vele a párolt gombát. Frissen reszelt szerecsendió bele és kész.
2021. márc. 11. 06:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A gombát előkészítem, megmosom, a nagyobb kalapokat félbe, majd az összeset 0.5 cm vastag szeletekre vágom. Vajat vagy étolajat hevítek, a gombát rádobom, megsózom, közepes lángon, pár percet fedő alatt, de kevergetve dinsztelem. 1 gerezd fokhagymát összezúzva hozzáadok. Lepirítom, és ha a víz elpárolgott, rászórok egy kanálnyi lisztet, jól elkeverem, felöntöm kevés vízzel vagy hús alaplével, hozzáadom a tejszínt, - én egy kanál tejfölt is teszek bele - fűszerezem borssal, oreganóval és/vagy petrezselyemzölddel, pár percig forralom. Pennével vagy spagettivel tálalom, reszelt sajttal meghintem.
2021. márc. 11. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Kb. ahogy az előzőek írják- A fűszerezéssel lehet még kicsit variálni.


Nekem a gombához a kakukkfű vált be a legjobban, nagyon jól harmonizál.

Dinsztelt hagymán pirítom meg a felszeletelt gombát, max. 10 perc, hogy ne főjjön szét. Só-bors-kakukkfű. Pici fehér borral engedem fel, még 1-2 percet összeforralom, aztán fele tejszín-fele tejföl keverékkel és kis keményítővel besűrítem. Nekünk így ízlik a legjobban.


Kifőtt tésztára halmozom.

2021. márc. 11. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Először kifőzöm a tésztát. Aztán apróra felvágom a hagymát, szalonnát és kicsit nagyobbakra a gombát. Először a szalonnát pirítom le, majd mehet bele a hagyma és a gomba. Addig várok, míg a gomba össze nem esik, akkor mehet rá a só és a bors. Mehet bele a tejszín és még így főzöm pár percig. Végül összeforgatom a tésztával és mehet rá a sajt. :)
2021. márc. 11. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!