Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Aki megvesz egy 3 kilós...

Aki megvesz egy 3 kilós káposztát, az mire használja?

Figyelt kérdés

Boltban szoktam látni ekkorákat.

De hát káposztás ételeket többnyire savanyú káposztából szokás csinálni, savanyúságnak meg rengeteg. Én ha megveszek egy bő kilósat ilyen csalamádészerűségnek, azt is egy hónapig esszük hárman.

De valaki csak megveszi a nagyokat is, különben alapból nem is árulnának ilyeneket.

2021. márc. 8. 20:56
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A leírt ételek elég nagy részét mi savanyú (hordós) káposztából csináljuk. Amit nem lehet abból, azt meg nem szeretjük. :)

2021. márc. 9. 04:50
 12/18 anonim ***** válasza:
90%
Én vidéken élek, de egy savanyúsány eltétel nem egy 3kg os káposztánál kezdődik, hanem 20kg nál.
2021. márc. 9. 06:34
 13/18 anonim ***** válasza:
82%
Hát, igen, a leírtak jó részét én is vagy savanyított vagy kelkáposztából készítem. Egyedül a paradicsomos káposztát csinálom fejeskáposztából vagy savanyítottból, mert egyszer ettem valahol fejeskáposztából, és ízlett, de előtte csak savanyítottból készítettem én is.
2021. márc. 9. 08:02
 14/18 anonim ***** válasza:
82%
Pl vasárnapra a feléből coleslaw saláta, hétfőn a másik feléből káposztástészta.
2021. márc. 9. 08:09
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Káposztás tészta, káposztás béles, paradicsomos káposzta lesz belőle.

Négy felnőtt van a családban (a héten költözik be egy nagymama is, onnantól öt), nem szokott megromlani, jó néha kihagyni a főzést, és két napra főzni. (Ami 8-12 adag ételt jelent, sokszor eszünk főttet ebédre is, nem csak vacsorára.)

2021. márc. 9. 10:10
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat is, mentek a zöldek.

12

De ilyen 20 kg-ot a piacon vesz az ember, eleve gyalulva, nem? Nem a Tesco-ban, fejesen.

2021. márc. 10. 06:12
 17/18 anonim ***** válasza:

Hát mi soha nem megyünk a piacra. Nálunk kedden és pénteken van piac (reggel 7-11 között), a t*köm se fog szabadságot kivenni/hiányozni az iskolából azért, hogy elmehessen a nyomorult piacra. (Ahol ugyanannyi minden mint a Tescoban.) Van kertünk, amit lehet termelünk ott, a többit meg megvesszük ahol tudjuk. Nyilván van piac hétvégén is más városokban, de mi értelme autózni másfél órát oda, másfél órát vissza? Abszurdum lenne.

Káposztát egyébként nyersen egészben érdemes venni, ha fel van vágva órákon belül tönkremegy.

2021. márc. 11. 09:29
 18/18 anonim ***** válasza:

Én nem vennék legyalult káposztát mástól, ki tudja, mit gyalulnak bele:))) oké, ez lehet, hogy hülyeseg.

A családban a nagymama tesz el savanyúsagot, neki van egy egyszerű gyaluja, és egy nagy kondérba/hatalmas fem tálba/ vagy műanyag hordóba vagy edénybe gyalulja.

2021. márc. 11. 10:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!