Mennyi pénzt költesz el havonta élelmiszerre, illetve szerinted mennyi pénzt kell reálisan minimum ételre áldozni havonta?
Sziasztok! Egyetemista vagyok, és eddig (szégyenlem is valamelyest) viszonylag nagy lábon éltem, sajnos szeretem a könnyebbik utat választani, és gyakran rendelek kaját, vagy (nem covid alatt) megyek étterembe, esetleg veszek előrecsomagolt szendvicset, stb. Kényelmesebb és sok időt megspórolok vele magamnak, de nagyon rossz lesz később a jó után, ha x ideig rosszul keresek majd diploma után, egyelőre a szoctám és az alacsony kolidíj mellett ezeket úgymond megtehettem, de szeretnék tudatosabban vásárolni, főzni, stb, hogy tényleg ne szórjam el a pénzt.
Igazából a kérdésem fent olvasható, esetleg ha valakinek van kiegészítő tippje, azt is szívesen fogadom. Szeretnék úgy spórolni, hogy közben viszonylag változatos és egészséges ételeket fogyaszthassak (tehát nem májkrém-kifli mindennap). Konyha adott, csak használni kellene. :)
Előre is köszi mindenkinek! :)
Én a Pennyben vásárolok. Szüleim is 20 éve (persze emellett van bejáratott hentesük, alkalomadtán piacra is kimennek, de mindent megkapnak a Pennyben).
Szerintem azzal tudsz spórolni, ha diszkontáruházbna vásárolsz és Magyarországon ők a legolcsóbbak. Mielőtt valaki azzal jönne, kétes a minőség, nem, saját tapasztalatom szerint ugyanazt kapod náluk, mint a méregdrága SPARban.
Ezidáig február hónapban mi két főre 20ezer forintot költöttünk élelmiszerre. 30-40ezerből kijön egy hónap szerintem.
(Magunkra főzünk, vega ételeket, 2 felnőtt, napi 3 étkezés amiből az ebéd főtt étel. Aldiban és DM-ben vásárolunk élelmiszert.)
Szerintem nincs olyan, hogy mennyit kéne. Mindenkinek más a preferenciája, más a büdzséje, más ételérzékenysége vagy allergiái vannak, más-más célunk van az étkezéssel, úgyhogy mindenki annyit költ el rá, amennyit ő jónak lát.
Én olyan havi 40-50 ezret kb.
Kettonkre havi 80 a kaja...
Szerintem ha valtozatosan es VISZONYLAG egeszsegesen akar valaki etkezni egy honapban minden LUXUS nelkul... akkor ennyi kell.
Ha ez kevesebb akkor nem eszel valtozatosan, nem eszel eleg zöldséget es gyumolcsot...
Olyan árak vannak hogy en tenyleg nem tudom ennel olcsobban hogyan lehetne kijonni.
PERSZE benne van hogy eszünk gyumolcsjoghurtot neha egy kefirt vagy ilyesmit... de ez minden csak nem luxus.
Én havonta egy magamra 50-60 ezer forint között költök kajára.
Meg próbálok változatosan étkezni és egészségesen.
Zöldségek, gyümölcsök, húsok és sok halat eszek.
Nézem az akciókat folyamatosan, mert amilyen árak vannak az üzletekben az már durva.
Ki lehet ennél hozni olcsóbban is, de akkor az már szerintem nem egészséges étrend.
Én a be vásárlásra úgy tekintem ma már mint egy külön szakmára vagy tudásra, mert nagyon nem mind egy hogy hol veszed meg azt amit szeretnél.
Amit tudok azt nyáron meg termelem a kertben pl.. zöldségek
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!