Hogyan lehet sörélesztő pelyhet készíteni otthon?
Bocs, ez nem fog előrébb vinni téged a megoldásban, de kicsit hasonló gondokkal küzdöttem. Ên élesztős kovászt akartam porított formába nyerni, ami visszaaktíválható.
Ugye a vízes-lisztes-élesztős keveréket felszaporítod, majd kiöntöd egy tálcára és napokig hagyod kiszáradni. Ezt lehet felhasználni és visszaaktíválni.
Azt nem tudom, hogy csak az élesztőt, hogy szaporítid fel úgy, hogy az ne legyen plusz CH.
A szárítással viszont tudsz kisérletezni pl sütőben. És akkor a deaktíválás meg lenne oldva. Hiszen sütés közben is elpusztulnak az élesztőgombák.
Ennyi minden tapasztalatom a témával kapcsolatban!
23-as vagyok. Rákerestem angol Wikipédián, google fordítón lefordíttattam, íme az eredmény:
A táplálékélesztőt úgy állítják elő, hogy élesztőt tápközegben több napig tenyésztenek. A tenyészközeg elsődleges összetevője a glükóz, gyakran cukornádból vagy répamelaszából. Amikor az élesztő készen áll, hővel deaktiválják, majd betakarítják, mossák, szárítják és csomagolják. Az alkalmazott élesztőfaj gyakran Saccharomyces cerevisiae törzs . [6] A törzseket tenyésztik, és a kívánt tulajdonságok szerint szelektálják, és gyakran eltérő fenotípust mutatnak a sütésnél és sörnél használt S. cerevisiae törzsektől .
Az élesztö és az élesztöpehely nem ugyanaz, mégha ugyanabból a gombafajtából állítják is elö.
Az élesztöpehely nem alkalmas sütésre, nem keleszt meg semmit, mert deaktivált, speciális eljárással megakadályozzák, hogy szaporodni tudjon, csak ízesítö anyag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!