Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet sörélesztő...

Hogyan lehet sörélesztő pelyhet készíteni otthon?

Figyelt kérdés

2021. febr. 3. 18:55
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Erre a kérdésre nem válaszolok. Inkább megvárom hogy rájössz-e magadtól a válaszra. Csak mert ha egy nagyon picit gondolkodsz csak egy nagyon nagyon picit is akkor már tudod is a választ erre a kérdésre. Mint sok mást se kellett volna leírnod ha gondolkodtál volna akár egy kicsit is.
2021. febr. 5. 11:25
 22/26 anonim ***** válasza:

Bocs, ez nem fog előrébb vinni téged a megoldásban, de kicsit hasonló gondokkal küzdöttem. Ên élesztős kovászt akartam porított formába nyerni, ami visszaaktíválható.

Ugye a vízes-lisztes-élesztős keveréket felszaporítod, majd kiöntöd egy tálcára és napokig hagyod kiszáradni. Ezt lehet felhasználni és visszaaktíválni.

Azt nem tudom, hogy csak az élesztőt, hogy szaporítid fel úgy, hogy az ne legyen plusz CH.

A szárítással viszont tudsz kisérletezni pl sütőben. És akkor a deaktíválás meg lenne oldva. Hiszen sütés közben is elpusztulnak az élesztőgombák.


Ennyi minden tapasztalatom a témával kapcsolatban!

2021. febr. 5. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/26 anonim ***** válasza:
Lehet kapni szárított sütőélesztőt, azzal sütöm itthon a kenyeret. De az nem inaktív élesztő. A sörélesztő pehelyre mondják másképp, hogy inaktív élesztőpehely. Nem értek hozzá, de gondolom annyi, hogy kinyírod az élesztőgombákat. A sima sütőélesztő gomba harmicvalahány fok felett kinyíródik, és az életben nem fog megkelni tőle a kenyér. Szárítva viszont sokáig eltartható. De a sörélesztő pehelyben szerintem másfajta élesztőgomba faj van, de erre tényleg rá kell keresni. Jó kérdés nagyon.
2021. febr. 12. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/26 anonim ***** válasza:

23-as vagyok. Rákerestem angol Wikipédián, google fordítón lefordíttattam, íme az eredmény:


A táplálékélesztőt úgy állítják elő, hogy élesztőt tápközegben több napig tenyésztenek. A tenyészközeg elsődleges összetevője a glükóz, gyakran cukornádból vagy répamelaszából. Amikor az élesztő készen áll, hővel deaktiválják, majd betakarítják, mossák, szárítják és csomagolják. Az alkalmazott élesztőfaj gyakran Saccharomyces cerevisiae törzs . [6] A törzseket tenyésztik, és a kívánt tulajdonságok szerint szelektálják, és gyakran eltérő fenotípust mutatnak a sütésnél és sörnél használt S. cerevisiae törzsektől .

2021. febr. 12. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/26 anonim ***** válasza:
2021. febr. 12. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/26 anonim ***** válasza:

Az élesztö és az élesztöpehely nem ugyanaz, mégha ugyanabból a gombafajtából állítják is elö.

Az élesztöpehely nem alkalmas sütésre, nem keleszt meg semmit, mert deaktivált, speciális eljárással megakadályozzák, hogy szaporodni tudjon, csak ízesítö anyag

ápr. 30. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!