Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hány éves korodban kezdtél el...

Hány éves korodban kezdtél el főzni-sütni tanulni?

Figyelt kérdés
2010. aug. 16. 09:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Régóta így csináljuk a pizzát és nagyon népszerű lett az utóbbi években:)

Hozzávalók:

50dkg finomliszt,20dkg rama margarin,1 tojássárgája,2 kisebb krumpli,2dkg élesztő,tej,só,oregano,egy csomag maggi bolognai alap,egy konzerv löncshús,olaj,ketchup,sajt,sonka,kukorica.

Elkészítés:

A lisztből a tejben megfuttatott élesztővel,a margarinnal,a főtt áttört krumplival,a tojással,sóval,oreganoval és annyi tejjel összedolgozzuk a tésztát,hogy keményebb kelt tésztát kapunk.A tésztát langyos helyen 1-2 órát pihentetjük.

Ezalatt egy lábasba kevés olajon megpároljuk a löncshúst pár perc alatt.Beletesszük a bolognai alapot és kevergetés mellett apránként hozzáadjuk a 3dl vizet (egyébként nekünk nem szokott annyi kelleni bele,de majd látod,hogy mikor lesz jó).Végül egy kis ketchuppal összekeverjük.

A tésztá kinyújtjuk kb.1centi vastagra.Megkenjük a bolognai alappal,szórunk rá sonkát (vastagabb szeletekre vágjuk,majd felkockázzuk) és kukoricát.Végül megszórjuk reszelt sajttal,majd oreganoval és forrú sütőben ropogósra sütjük.

Ha pl. vendégek jönnek egyszerűbb,ha nem így sütjük meg,hanem tekercsként.

Annyi a különbség a kettő között,hogy amikor kinyújtod a tésztát megkened a bolognai alappal és feltekered (mint a keksztekercset).Éles késsel felszeleteled és a kis tekercseket szórod meg sonkával,kukoricával és sajttal,majd oreganoval.Így sütöd meg!:D

Remélem ízleni fog:$

2010. aug. 16. 10:22
 12/26 A kérdező kommentje:

ÚÚÚ, itt mindenki nagyon ügyes, úgy látom:D

Köszi amúgy a bíztatást:) Kedves vagy:)

2010. aug. 16. 11:49
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

15 évesen kezdett el érdekelni a dolog, de sajnos anyum vlmiért nem szereti ha a konyhában vagyok. úgy gondolja az az ő terepe, én csak ne kotnyeleskedjek bele. de sunyiban meg mamámnál szoktam sütni/főzni

pároltcsirke, zöldbableves, muffinok, piskótatekercs, rántott dolgok, pörköltek meg egyszerű rántotta, göngyölthusi, töltött cukkini már voltak terítéken. ki tudja még mi lesz :) 16/L

2010. aug. 16. 12:45
 14/26 A kérdező kommentje:
Úha:D Te is nagyon ügyi vagy:) Csak így tovább!
2010. aug. 16. 14:20
 15/26 anonim válasza:
100%
Recept alapján sokmindent tudok, de anyum nem engedi, hogy helyette főzzek, mert imád főzni. Így hát nekem marad a rendrakás, amit utálok...:)) Amúgy kb. 12 évesen kezdtem el sütni-főzni. 15L
2010. aug. 16. 17:17
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát én 3-4 hónapja kezdtem el. Nem sok mindent tudok csinálni de amit tudok az is egyszerű legtöbbször csak akkor szoktam sütni, főzni amikor egyedül vagyok itthon (1 héten kb. 2-3-szor)Tudok:

Palacsintát

Pizzát

Grillezett mustáros csirkemellet (kertes házban lakunk)

Palacsintát

Muffint

Húslevest

Paradicsomlevest

Krumplipürét

Hasábburgonyát(otthoni krumpliból, nem zacsisat)

Tepsiben sült krumplit

Rántott hús, gomba, padlizsán

Lágy tojás, tükör tojás, rántotta, omlett

Túrótorta

Brownie

Sajttorta

Citromos torta

De már úgy 5 évesen ott lebzseltem a nagyim konyhájában, és cukrásznak vagy szakácsnak szeretnék tanulni.

14/L

2010. aug. 16. 19:54
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
hűha mennyi nagyszerű konyhatündér (palánta) van itt :D helyes helyes, nem győztek még a gyorskaják :D
2010. aug. 16. 20:31
 18/26 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon ügyesek vagytok:) Teljesen meg vagyok lepve, hogy ilyen fiatalon mennyi finomságot tudtok csinálni:)
2010. aug. 16. 22:18
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

10:22

Köszi szépen, lementettem.:)

2010. aug. 16. 22:42
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
7 évesen mert anyukám meghalt és segíteni kellett apunak
2010. aug. 18. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!