A mézkanalat hogyan kell helyesen használni?
Erre gondolok:
Ezt a fajta kanalat hogyan kellene helyesen használni?
Ha jól gondolom, akkor a bevágások azért vannak rajta, mert az akadályozza meg, hogy a méz lefolyjon a kanálról.
Én úgy csinálom, hogy teljesen belemerítem a mézbe, viszont utána ugyanúgy folyik le róla a méz és emiatt nem lehet áthúzni a bödön felett anélkül, hogy mellé ne folyna a méz.
Mit csinálok rosszul?
Bónusz kérdés: Ez a fajta kanál mennyi mézet jelent teáskanálba átszámítva?
Teljesen bele kell meríteni a mézbe, majd finoman forgatni, és a bögre felett lecsorgatni.
Én se tudom mi értelme van, szerintem csak jól néz ki.
Ez csak egy csésze teához elegendő kis mennyiségű méznél praktikus. És nem beikrásodottnál, hanem méz állagúnál.
Valóban forgatni kell, vízszintesen tartva, egy nagyot forgatni rajta, miközben azt a pár millimétert megteszi, amíg a csésze fölé nem ér.
Nem arra van kitalálva, hogy az asztal másik végéből biztonsággal lehessen szállítani a mézet.
Lehet azt látni meg van az embernek annyi gyakorlati érzéke, hogy ahogy csúszik le róla a méz, úgy kell forgatni, ha kell, ide-oda.
De a mézes üveget is érdemes közvetlenül odatenni a csészéhez.
Ikrás mézet nem keverünk össze semmilyen vízzel, legfeljebb üvegestül betesszük meleg, de nem forró vízbe. Magától felolvad.
Mivel te sikeresen felhígítottad az amúgy is folyós mézet, jobb ha az egyik kezeddel megragadod az üveget, a másik kezedben egy kanál - mindez a csésze/bögre fölött - és kiszedsz annyit, amennyit akarsz!
Zárójelben jegyzem meg, hogy tettél a meleg vízzel egy lépést afelé, hogy megromoljon a mézed.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!