Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A mézkanalat hogyan kell...

A mézkanalat hogyan kell helyesen használni?

Figyelt kérdés

Erre gondolok:

[link]

Ezt a fajta kanalat hogyan kellene helyesen használni?

Ha jól gondolom, akkor a bevágások azért vannak rajta, mert az akadályozza meg, hogy a méz lefolyjon a kanálról.

Én úgy csinálom, hogy teljesen belemerítem a mézbe, viszont utána ugyanúgy folyik le róla a méz és emiatt nem lehet áthúzni a bödön felett anélkül, hogy mellé ne folyna a méz.

Mit csinálok rosszul?

Bónusz kérdés: Ez a fajta kanál mennyi mézet jelent teáskanálba átszámítva?

#kanál #méz #recept #evőeszköz #mézeskanál #mézkanál
2021. jan. 15. 16:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen bele kell meríteni a mézbe, majd finoman forgatni, és a bögre felett lecsorgatni.

Én se tudom mi értelme van, szerintem csak jól néz ki.

2021. jan. 15. 16:48
 2/13 anonim válasza:
93%
szerintem ez arra való, hogy egyenletesen tud róla lefolyni a méz. Inkább csak dísz szerintem is :D
2021. jan. 15. 16:51
 3/13 A kérdező kommentje:
Próbáltam úgy is, de egyszerűen nem akar elállni a folyás. Lehet, hogy túl híg lenne a méz hozzá (korábban forró vízben javítottam rajta, mert becukrosodott az állásban)?
2021. jan. 15. 16:51
 4/13 anonim ***** válasza:
20%
Én földhöz vágtam, amikor nem bírtam szedni vele az erősen ikrásodott mézből.
2021. jan. 15. 16:57
 5/13 anonim ***** válasza:
98%

Ez csak egy csésze teához elegendő kis mennyiségű méznél praktikus. És nem beikrásodottnál, hanem méz állagúnál.

Valóban forgatni kell, vízszintesen tartva, egy nagyot forgatni rajta, miközben azt a pár millimétert megteszi, amíg a csésze fölé nem ér.

Nem arra van kitalálva, hogy az asztal másik végéből biztonsággal lehessen szállítani a mézet.

Lehet azt látni meg van az embernek annyi gyakorlati érzéke, hogy ahogy csúszik le róla a méz, úgy kell forgatni, ha kell, ide-oda.

De a mézes üveget is érdemes közvetlenül odatenni a csészéhez.

2021. jan. 15. 17:05
 6/13 anonim ***** válasza:
1%
Kövér ember mézzel főz.
2021. jan. 15. 17:21
 7/13 A kérdező kommentje:
#5 Akármilyen gyorsan vagy lassan forgatom, folyik róla a méz. Néztem róla videókat is, azokban a bevágásokban rendesen megmarad a méz egyetlen fordítás után. Na, nálam ez úgy néz ki, hogy teljesen kifolyik a bevágásból is.
2021. jan. 15. 17:27
 8/13 anonim ***** válasza:
2021. jan. 15. 17:30
 9/13 anonim ***** válasza:
32%

Ikrás mézet nem keverünk össze semmilyen vízzel, legfeljebb üvegestül betesszük meleg, de nem forró vízbe. Magától felolvad.

Mivel te sikeresen felhígítottad az amúgy is folyós mézet, jobb ha az egyik kezeddel megragadod az üveget, a másik kezedben egy kanál - mindez a csésze/bögre fölött - és kiszedsz annyit, amennyit akarsz!

Zárójelben jegyzem meg, hogy tettél a meleg vízzel egy lépést afelé, hogy megromoljon a mézed.

2021. jan. 15. 17:39
 10/13 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy összekevertem a vízzel??? Jézusom...
2021. jan. 15. 18:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!