Szeretném becsempeszni a zöldséget az etkezeseinkbe,pl úgy hogy a fő ételek mellé fogyasztunk nyers zöldséget, saláta, répa ilyen alap dolgokat egyenlőre de a párom nem annyira vevő rá.Szerintetek ez így működhet?
Sziaa. Csak "üresen" is tudnak nagyon finomak lenni zöldségek, én pl a főtt sárgarépát imádom, sóval😇 Meg főtt kelbimbót, és brokkolit is szoktam enni sóval. Jól is lehet velük lakni. Meg aztán csinálhatsz sok féle levest is zöldségekből (én pl úgy szoktam hogy répa, kelbimbó, brokkoli, víz, egy kis vegata, esetleg még karfiol és kész is). Én imádom a zöldséglevest, annyira finomakat lehet készíteni.😁. Ja meg a zöldbab is az egyik kedvencem😊.
Ha a párod nem akarja akkor csináld egyedül, de egy kis zöldségevésbe ő sem fog belehalni.
Nem tudom túrós tésztához milyen lenne a répa de próbáld ki😁 Lasangehoz szerintem finom lehet a saláta.
Olyanhoz kéne, amihez passzol is. Túrós tésztához egyáltalán nem megy. Olasz tésztákhoz pedig nem adunk salátát.
Legyenek zöldséges főételek. Egyetek a reggelihez, vacsorához zöldséget. Legyen az előétel saláta. Stb.
Egyébként meg ne nyersen add pl. a répát, hanem párolva, megsütve.
Ez a zsályás zöldbab valami isteni!
Túrós tésztához répa...
Én nagy zöldség fan vagyok, de ezt a párosítást sosem enném meg.
Inkább a tésztát csökkentsétek vagy hagyjátok el.
Inkább húst egyetek és ahhoz kínálj kevés rizst, és fokozatosan egyre több zöldséget, salátát.
Németül van, de a videó alapján szerintem érthető:
Répából csinál a zöldséghámozóval tagliatelle-t, és avokádós-diós pestoval
A primőr kevert saláták, némi dresszinggel(ki milyet szeret). Ezt hozzákeverve, vagy ráöntve. Finomak!
Jégsaláta csíkozva,apróra kockázott paradicsom,paprika,lila hagyma,uborka(én néha csemege,vagy kovászos uborkát is használok a primőr helyett), egy kevés kukorica és vörös bab(konzerv). Kevés só és fokhagyma, ö. bors, bazsalikom, oregánó.
Ezt összekevered, majd tejfölt is hozzákeversz egy két evőkanállal(persze ez mennyiségtől és ízléstől is függ).
Azért írtam le mert ez a személyes kedvencem. Köretnek, szinte bármilyen sülthöz,pecsenyéhez, bundázott hús, gomba,vagy zöldségételhez.
A túrós tészta répával? Nem tudom,még nem próbáltam. :D
A lasagne viszont kefires zöldsalátával, kimondottan "bejön".
Egyébként fejes sali, uborka, káposzta, paradicsom, paprika,retek mind remek, egyszerű saláta alapanyag. Gondolom ezt te is tudod.
Így van, figyelni kell a kombinációra is, mert a túrós tésztához szerintem az sem enne nyers répát, aki mindkettőt szereti.
Lasagnehoz is teljesen felesleges saláta, hiszen ha eredeti recept szerint készíted amúgy is egy zöldséges-hűsos raguról beszélünk. Van benne hagyma, répa, zeller, paradicsomszósz. Semmivel nem rosszabb így enni, mintha magában ennél főtt/sült zöldséget.
Grillezett vagy sült húsokhoz viszont jó kis salátákat lehet készíteni, inkább ezt ajánlom.
https://www.youtube.com/watch?v=E-wFMNr5sIM
Szoval csinalhatsz valami martogatost es hasabra vagott zoldsegekkel elfogyaszthatjatok.
De persze keszithetsz toltott zoldsegeket is, igy is becsempeszheted a 'novenyeket' az etkezesbe: [link]
Sztem semmiképp se olyan kajához egyed amihez eddig nem ettetek vagy nem szokás. Hanem olyan kajákat csinálj amik pont a zöldségtől lesznek finomak :)
Párom utálta a zöldségeket, nem is evett amíg nem költöztünk össze. 2 év alatt megszerettettem vele. Mostmár van h reggelihez zöldséget eszik, vacsorára salátát, vagy napközben eszik valami zöldséget nyersen ami régen elképzelhetetlen volt.
A lényeg a fokozatosság.
Grillhús mellé csinálj salátát. Kezdd el csökkenteni a köret (sültkrumpli, rizs stb) mértékét, aztán teljesen el is lehet hagyni.
Csinálj finom, fűszeres zöldséges ételeket. Indiai konyha tele van velük.
Pl. a férjem a gyrost szereti pedig régen külön nem lehetett vele megetetni azokat azöldségeket. Elmondása szerint csak a húst, a pitát meg a szószt szereti benne. Úgyhogy szép lassan elhagytam belőle a pitát, majd a húst, a szószt olivaolajra cseréltem, és görög saláta lett belőle :D mostmár megeszi azt is.
Szóval a fokozatosság a lényeg, meg h finom legyen az étel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!