Maradt egy csomó kaszinótojás, ha lefagyasztom, olvasztás után ehető lesz(finom marad)?
Nézd, mivel így megromlik és kidobod, próbáld meg lefagyasztani!
Ott az esélyed 50-50%, vagy jó lesz, vagy nem.
Csak amikor fogyasztani akarod, előző este vedd ki a fagyasztóból és a rendes hűtőben engedjen ki másnap reggelre!
A majonézes dolokat nem jó fagyasztani, mert a majonéz szétválik és undorító, olajban úszó sárga gumiszerü massza lesz belöle. (Kipróbáltam, de tényleg gusztustalan, és az íze is borzasztó lett)
Vagy próbáljátok megenni, vagy add oda valakinek, vagy ha nem megy, akkor dobd ki, nem érdemes vele vacakolni. (Nagyon ritkán dobok ki ételt, de ez azok közé tartozik)
#5
A kaszinótojásban a recept szerint NINCS majonéz.
Sűrű besamel van, abba beletörve a tojás sárgája, ízlés szerint só, bors, csipet szerecsendió, hangyányi mustár és esetleg minimális cukor. Ízesített, zselatinos tejszínnel leöntve.
Ez az igazi kaszinótojás!
Persze millióféle töltött tojás van, amit szeretnek az emberek kaszinó tojásként emlegetni, de attól az még nem az.
Olvasd el Magyar Elek receptjét, ö ugyanis még az eredetit használta.
(A besameles variáció akkor került elö gagyibb helyenek, amikor hosszabb ideig akarták tárolni, és a majonéz nem bírta. De ez ettöl még nem jó és nem sok köze van az eredetihez)
De ha netán végignézed a neten található recepteket, ott is majonézt használnak hozzá!
Csak pár példa:
#7
Ez az a téma, amit mindenki a saját feje, ízlése és tehetsége szerint értelmez.
Én elhiszem, hogy a neten van kismillió "tuti" laikus recept és mindegyikre esküszik egy csomó ember, így, ha nem haragszol, nem olvasgatok.
Hosszú évekig dolgoztam hidegkonyhán, így nem érzem fair-nek, hogy ezen vitatkozzam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!