Nehéz saját tartású állatot leölni a húsáért? (csirke, nyúl..)
Vidékre költöztem, szeretnék vidéki módra is élni, de ódzkodok a haszon állattartástól, mert nem tudom, hogy le tudnék-e vágni egy élőlényt.
A szúnyogon kívül minden élőlényt szeretek, minden életet sokra tartok.
Vidéken sem tart mindenki állatot, főleg ma már..
Nem muszáj állatokat ölnöd ahhoz hogy vidéki lehess, mi lenne ha a földet művelnéd és kizárólag növényeket termesztenél?
Ha nem a te világod az ölés akkor nem kell magadra kényszerítened.
20 éve lakom falun és képtelen lennék bármilyen állatomat legyilkolni és felzabálni. Nincs ezzel semmi gond, falun is van hentes, vannak házak ahol árulnak és a minősége is megfelelő.
Amit magad pátyolgatsz sem jön ki jelentősen olcsóbbra, ha úgy csinálod, ahogy kell.
6-os vagyok
Azt lehagytam, hogy ez nem csak a saját nevelésű állataimra vonatkozik, a szomszédét sem tudnám leölni.
Szerinted!
Nyúlról nem tudok nyilatkozni, de a szomszédomban vannak saját keltetésű baromfik.
A tavaszi kelésűeket pl. még infralámpázzák, hogy ne fagyjanak meg, kapják a "babatápot", a főtt tojást, stb. Később is kell nekik táp, szemes kukorica, dara, búza, a tojóknak tojótáp. A kertben csipegetés csak azt a pluszt adja - azon te nevelsz fel semmit - amivel a házi baromfi jobb mint a bolti. És most arról nem is beszéltem, amikor egy éjszaka 8-10 tyúkot kinyír valami, holott ólban vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!