Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nehéz saját tartású állatot...

Nehéz saját tartású állatot leölni a húsáért? (csirke, nyúl..)

Figyelt kérdés

Vidékre költöztem, szeretnék vidéki módra is élni, de ódzkodok a haszon állattartástól, mert nem tudom, hogy le tudnék-e vágni egy élőlényt.

A szúnyogon kívül minden élőlényt szeretek, minden életet sokra tartok.

2020. dec. 19. 00:28
 1/9 anonim válasza:
89%
Örülök hogy fontosnak tartod az élteket. Hát figelj ha te eteted őket. És olyan típus vagy hogy gyorsan kötődsz. Akkor nagyon nehéz lesz.
2020. dec. 19. 00:42
 2/9 anonim ***** válasza:
93%
Nehéz. Aki kötődni tud állatokhoz, annak szvsz nem való haszonállat sem (maximum csirke, ha a tojásáért tartja).
2020. dec. 19. 01:44
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Vidéken sem tart mindenki állatot, főleg ma már..

Nem muszáj állatokat ölnöd ahhoz hogy vidéki lehess, mi lenne ha a földet művelnéd és kizárólag növényeket termesztenél?

Ha nem a te világod az ölés akkor nem kell magadra kényszerítened.

2020. dec. 19. 01:45
 4/9 anonim válasza:
64%
Ha sokáig vagy falun meg lehet szokni. Én kis korom óta segitek csírkét vágni. Ha még nem csináltál ilyet akkor fura lehet.
2020. dec. 19. 01:47
 5/9 anonim ***** válasza:
76%
Nem muszáj neked csinálni, keress valakit aki ért hozzá. Amikor kecskét vágtunk szóltam a hentes havernak, kitettem a páleszt meg a sört és elmentem otthonról. Amikor már konyhakész volt szólt.
2020. dec. 19. 05:33
 6/9 anonim ***** válasza:
92%

20 éve lakom falun és képtelen lennék bármilyen állatomat legyilkolni és felzabálni. Nincs ezzel semmi gond, falun is van hentes, vannak házak ahol árulnak és a minősége is megfelelő.

Amit magad pátyolgatsz sem jön ki jelentősen olcsóbbra, ha úgy csinálod, ahogy kell.

2020. dec. 19. 10:24
 7/9 anonim ***** válasza:
90%

6-os vagyok

Azt lehagytam, hogy ez nem csak a saját nevelésű állataimra vonatkozik, a szomszédét sem tudnám leölni.

2020. dec. 19. 10:26
 8/9 A kérdező kommentje:
6os: hogyhogy nem jön ki olcsóbbra? Ilyen kis testű állatokat a kert is ellát elegendő élelemmel szerintem.
2020. dec. 19. 10:30
 9/9 anonim ***** válasza:
91%

Szerinted!

Nyúlról nem tudok nyilatkozni, de a szomszédomban vannak saját keltetésű baromfik.

A tavaszi kelésűeket pl. még infralámpázzák, hogy ne fagyjanak meg, kapják a "babatápot", a főtt tojást, stb. Később is kell nekik táp, szemes kukorica, dara, búza, a tojóknak tojótáp. A kertben csipegetés csak azt a pluszt adja - azon te nevelsz fel semmit - amivel a házi baromfi jobb mint a bolti. És most arról nem is beszéltem, amikor egy éjszaka 8-10 tyúkot kinyír valami, holott ólban vannak.

2020. dec. 19. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!