A gyömbért hogy kell fogyasztani?
Eddig sosem vettem, mert elég drága, de most mégis rászántam magam és vettem egy darabot. Gondolom a külső sötét részt le kell hámozni. Alatta viszont egy nagy marha fás közepe van (sem megenni, sem reszelni nem lehet) és egy leheletnyi puhább rész. Azt szépen lehet reszelni is, csak épp nagyon kevéske. Ráadásul ahol vágok belőle, másnapra totál száraz, így a vágott részt is le kell vágni.
Létezik, hogy az amúgy sem épp olcsó gyömbérnek kb a 90 %-a kuka?
A 600-70O Ft-os ár jó. Én 2200 Ft/kg áron vettem.
Azt sem mondanám hogy sokáig elég. Mert ahol megvágom, másnapra tök száraz. Szóval vagy egyszerre használok sokat vagy megint veszteség keletkezik.










Ha van a közeletekben Auchan, ott csak 1300 kilója:





Nem világos, hogy mire is használod tulajdonképpen?
A gyömbér valójában egy fűszerként is használható gyógynövény. Akár a száraz részeit is használhatod mondjuk levesben, teatojásban főzve.
Kevesen tudják, hogy a gyömbér alapfűszer volt a 18-19. századi magyar konyhában, amikor a feketeborsnak még csillagászati ára volt. Ezekből a korokból való szakácskönyvekben rendszeresen említik.
Ültethetsz is a kertben, vagy cserépben bent a házban, rendkívül egyszerű a termesztése, csupán a fagyra érzékeny. Szabadföldi termesztésnél télre be kell hozni a házba.










Mi a zöldségesnél vesszük, mindig friss, soha nem fás.
Megpucoljuk, lereszeljük.
A férjem mézbe keveri és úgy eszi, én cukorbeteg vagyok, így citromlevébe keverem és limonádéként iszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!