Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A gyömbért hogy kell fogyasztani?

A gyömbért hogy kell fogyasztani?

Figyelt kérdés

Eddig sosem vettem, mert elég drága, de most mégis rászántam magam és vettem egy darabot. Gondolom a külső sötét részt le kell hámozni. Alatta viszont egy nagy marha fás közepe van (sem megenni, sem reszelni nem lehet) és egy leheletnyi puhább rész. Azt szépen lehet reszelni is, csak épp nagyon kevéske. Ráadásul ahol vágok belőle, másnapra totál száraz, így a vágott részt is le kell vágni.

Létezik, hogy az amúgy sem épp olcsó gyömbérnek kb a 90 %-a kuka?

2020. nov. 3. 16:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Nem drága a gyömbér, nem kell belőle darabot venni.

100- 200ft.

Levagsz egy 2 cm darabot, meghamozod, főzöl belőle teát.

Vagy csinalsz magadnak, narancs turmixot, belerakod.

2020. nov. 3. 17:05
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Simán is megehetd.

Ilyen a gyömbér.

2020. nov. 3. 17:05
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Reszelni nekem sem sikerül egyiket sem. Sushi gyömbért szoktam készíteni, ahhoz leheletvékony szeletekre kell vágni, amit célszerűbb egy éles késsel megoldani. Receptet találsz rá a neten. Ha nem szoktál sushit készíteni, akkor is nagyon jó az a recept, bármihez lehet csipegetni vagy önmagában is, mert nagyon egészséges. Valamint remek immunerősítő turmixokat is találni egyéb más összetevőkkel, gyümölcsökkel, amihez elég csak apróra vágni és a gépbe dobni. Semmi esetre sem kuka, az elfásultat is fel lehet használni ezekhez. De ha nem akarsz egy darab fát venni, akkor a zsenge gyömbért arról ismered fel, hogy még nincs "keze, lába", tehát mellék hajtásai.
2020. nov. 3. 17:06
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Sushi gyömbért szoktam venni, az már előre el van készitve, vákumcsomagolva. Attól rózsaszin, hogy nagyon friss, nem fás gyömbérből készitik. Ebből szoktam eszegetni, nagyon finom magában is, de salátára is teheted, vagy savanyúságnak is használhatod főétel mellé.
2020. nov. 3. 17:09
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
A hámozása az idomtalan forma miatt körülményes. Gyorsabb, (és nem megy annyi veszendőbe) ha marokra fogsz egy teás kanalat, pillanatok alatt le tudod kaparni vékonyan a héját. Ha teába szeretnéd, karikázd fel és vágd apróra, mintha diót vágnál. A belsejét sem nagyon fogod megenni, mert nagyon csípős. Tehát alkalmas ételbe belefőzni, (mondjuk karikára vágni, majd kiszedni, vagy teának, de marha finom, ha likőrt csinálsz. Kevés cukrot karamellizálsz, (1-2 evőkanál, ízlés szerint)felöntöd 1 dl gyömbér üdítővel, majd egy 7 dl-es vodkával, amibe finomra vágott kb gyermek ökölnyi gyömbért teszel egy hétre. Javaslok 1 db chili paprikát is bele. Egy hét után szűrd le egy ruha zsebkendőn, hagyd ülepedni, majd kávé filteren is szűrd le amíg tiszta aranysárga színe nem lesz. (ez 3-5 alkalom lesz) Hirtelen ennyi jutott eszembe.
2020. nov. 3. 17:15
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ízlés kérdése. Én például simán vágok belőle egy kb. fél-egy centi vastag szeletet, körbehámozom és elrágcsálom magában. Aki nem szereti a csípős ízt, annak ez így lehet, hogy erős, de én szeretem így.
2020. nov. 3. 17:21
 7/16 A kérdező kommentje:
3-as, lehet az volt a baj hogy az enyémnek aztán mindene van. Konkrétan olyan mint egy vudubaba. Azért is választottam azt, olyan aranyos volt. Nem gondoltam, hogy az ennyire fás lesz. Gyakorlatilag a közepe használhatatlan. Csupa szálkás, mint az öreg karalábé.
2020. nov. 3. 17:38
 8/16 anonim ***** válasza:
95%
Attól még fogyasztható, de nem nyersen praktikus. Mi jó sokat, össze vágunk nagyon apróra, forrázzuk, állni hagyjuk és télen még időnként citromot/citromos teát is rakunk mellé. Nagyon jó immunrendszer erősítő és finom is.
2020. nov. 3. 17:43
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

A rostokra merölegesen egész vékonyra szeletelve lehet enni a "fás" részt is, még véletlen se dobd el!

Teának a legjobb vékony szeleketben, csíkokban vagy kis kockákban használni, immunerösítönek napi néhány vékony szeletet elrágcsálni - igaz, csípös, de vékonyra vágva ki lehet bírni -, de teheted ételkbe is apróra vágva, érdekes aromát ad, és ugyanúgy hasznosodik.

2020. nov. 3. 18:53
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha fásnak látod, akkor nem frisset vettél!

Csatlakozom az előttem szólókhoz, egyáltalán nem drága, hiszenm 10-20 dkg elég belőle sokáig.

Az Aldiban szokott lenni akcióban 6-700 ft/kg áron is néha!

2020. nov. 3. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!