Ha több napra szeretnék megfőzni miket lehet amit le tudok fagyasztani?
Figyelt kérdés
2020. okt. 1. 16:01
1/12 anonim válasza:
Amiket mi le szoktunk fagyasztani, és mikróban melegítve nem szokott baja lenni:
-Pörkölt
-Pörkölt rizzsel vagy tarhonyával, vagy tésztával együtt elrakva egy edénybe
-Húsleves, zöldségleves
-Rántott hús
-Lecsó
-Halászlé
-Húsos ételek
-Paradicsomos káposzta
A lényeg, hogy ha megfőzöd/sütöd az ételt, hagyd kihűlni, és utána lehetőleg minél előbb rakd a fagyasztóba. Amit nem jó fagyasztani, az a tejföllel készülő ételek pl vadas. A krumplit se jó lefagyasztani, illetve a krumplis ételeket...
2/12 anonim válasza:
Mindent le lehet fagyasztani. Igaz, a krumplit nem nagyon, mert megvizesedik. De házi túrót, tejfölt is lefagyasztom. Ahogyan a tésztáat is.
3/12 anonim válasza:
Tejfölt mikróban felolvasztva nem tudom milyen lesz az állaga, én le nem fagyasztanám... Rakott krumplit próbáltam, de nem lett jó, felolvasztva a tejföl miatt... Vagy csak előveszed a tejfölt és hagyod magában órák alatt felolvadni?
4/12 anonim válasza:
babot, lencsét, sárgaborsót is jól lehet fagyasztani
krumpli tényleg nem jó, és a levesben lévő fagyasztott (és felolvasztott) sárgarépát se szeretem.
5/12 anonim válasza:
Pörkölt, fasírt, bolognai szósz (csak tésztát kell kifőzni), rántott hús (bepanírozod és úgy fagyasztod le), raguk, tokányok, bableves, gulyás leves, palacsinta
6/12 anonim válasza:
A szószok nálam nem nagyon váltak be fagyasztásilag, felolvasztva vizesek lettek, nem igazán lehetett reprodukálni a fagyasztás előtti minőséget.
7/12 anonim válasza:
3-as. Csak házi tejfölt fagyasztok le, 2-3 decis adagokban és nem mikróban engedem fel. A konyhában elég hamar felolvad.
8/12 anonim válasza:
túró gombóc is mehet, meg a sültkrumpli is, de az utóbbit a fagyasztóból kivéve, még fagyottan át kell sütni
9/12 anonim válasza:
Én úgy csinálom, hogy ha marad valamiből egy kis adag, akor csinálok próbafagyasztást. Sok ételnek megváltozik az állaga, de nem mindegyik zavar különösebben.
10/12 anonim válasza:
A legtöbb esetben az a jobb, ha nem mikróban olvasztod fel az ételeket, hanem a hütöben hagyod kiolvadni. Ugyanis azért "rossz" igen sok étel fagyasztás után, mert túl gyorsan lesz felolvasztva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!