Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 6000 Ft alatti rizsfozoje...

6000 Ft alatti rizsfozoje valakinek?

Figyelt kérdés
Láttam, hogy lehet venni olcsón rizsfőzőt. Érdekelne tapasztalatok ebben az arkategoriaban. Plusz a készülék típusa.

#olcsó #Rizsfőzőt
2020. szept. 25. 09:46
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
53%

Hacsak nem egy hadseregre kell főznöd, akkor nem éri meg, még ingyen sem! Egy újabb kacat, pedig a rizsfőzés az egyik legegyszerűbb dolog a világon. (Megpergeted zsiradékon, 1,5-2-szeres vizet adsz hozzá, ízesíted (só), ha felforr, lángelosztóra teszed kis lángon, nem kavargatod és nagyjából 10 perc múlva kész.)

De tessék itt van a 6000 alatti:

[link]

vagy:

[link]

Megjegyzem nem ismerem, ahogy fentebb leírtam, de a Sencor cuccoktól nem vagyok elájukva.

2020. szept. 25. 12:20
 2/17 anonim ***** válasza:
0%

1-es, jól értem, hogy nem használtál még rizsfőzőt ?

Tojásfőzőt használtál e ?

2020. szept. 25. 15:34
 3/17 anonim ***** válasza:
78%

#1-sel teljesen egyetértek, tök fölösleges kacat. Beletelt némi időbe, mire kikísérleteztem a jó rizst, de azóta mindenki imádja.

#2: Mivel 1-sel egyvéleményen vagyok, így én is válaszolok. Természetesen nem használok tojásfőzőt sem. Annál egyszerűbb dolog aztán tényleg nincs, mint lábasban megfőzni a tojásokat.

2020. szept. 25. 22:48
 4/17 anonim ***** válasza:
57%

2-es vagyok.

Mivel rizsfőzőt nem használok, így arról nem nyilatkozhatok, de a tojásfőzőt nem véletlenül kérdeztem. Régen én is vízben főztem, mivel ennél egyszerűbb tényleg nincs. Illetve van, a tojásfőző. Ajándékba kaptam , hát kipróbáltam.

Mivel én mindkét módot kipróbáltam, így remélem egyet értünk, hogy jobban meg tudom ítélni, hogy melyik a jobb főzési mód.

Hogyan is csinálja a tojásfőző?

Először is 380 W-os. Villany tűzhelyen minimum 1000 W-on kell csinálni.

De ami a lényeg, hogy a tojásfőző nem vízben főz, hanem gőzben.

Nem időre állítod be a főzési időt, hanem a víz mennyiségével.

A legtöbb vizet akkor kell beletölteni, ha csak 2 tojást akarok főzni és azt keményre, ekkor kell bele kb 90 ml, azaz még egy decit sem.

Ha 7 tojást főzök keményre, akkor pont fél decivel kell indítani. A vizet a készülék aljába kell tölteni, sosem ér hozzá a tojásokhoz.

Lágy tojáshoz 1 gyűszűnyi vizet használ.

A vízben főzés 100 fok körüli, gőzben 160 fok.

Adnak hozzá egy kis mérőpoharat, ami darabszámra és tojáskeménységre van skálázva. Nagyon gyorsan ki lehet mérni a pontos vízmennyiséget.

A pohár alján van egy apró tű, amivel át lehet szúrni a tojás tompábbik végét és a lyukkal felfelé kell beleállítani a tojásfőzőbe.

Nem kell figyelned semmi időt, pont úgy van kiszámolva, hogy amikor az összes vizet elpárologtatja, akkor lekapcsol a főző és hangosan jelzi, hogy gyere egyél meg . :)

Soha nincs tojás repedés. Az induláskori repedt tojást is meg lehet benne főzni gond nélkül.

Ha induláskor a tojás héján véletlenül maradna bármi szennyeződés, az sosem kerül kapcsolatba a tojás belsejével, ellentétben a vízben főzöttel.

Mindig tökéletesen azonos állagú tojások lesznek.

Na most, ha egy rizsfőzőnél is vannak ilyen trükkök, akkor akár még jó is lehet.

Javaslom mindig csak arról mondj véleményt, amit már kipróbáltál, mert könnyen lemaradsz valami jóról.

Nem tudom, hogy miként készíted a rizst, de ha nem úgy , mint én, akkor kipróbálnád az én technikámat ?

Én kipróbálnám a tiedét, mert sosem tudhatom....

2020. szept. 25. 23:47
 5/17 anonim ***** válasza:
42%

#2 #4

1-es vagyok

De helyes vagy, hogy hosszan taglalod a tojásfőzőt egy rizsfőző kérdés alatt, miközben az első mondatod ez:

"Mivel rizsfőzőt nem használok, így arról nem nyilatkozhatok..."

és utána folytatod:

"Javaslom mindig csak arról mondj véleményt, amit már kipróbáltál, mert könnyen lemaradsz valami jóról."

Akkor fussunk neki!

Válaszoltam a rizsfőzőről, hogy hatalmas mennyiségű rizs kell bele, ami egy-kettő-három személyes háztartás mellett nem kifizetődő.

Válaszoltam, sőt kikerestem 2 terméket, de egyidejűleg elmondtam a véleményem a márkáról.

Te mit tettél?

Kérdezősködsz, hogy van e tojásfőzőm(?!), majd kioktatsz másik válaszolót a tojásfőző nagyszerűségéről,...

... miközben a kérdésben szereplő rizsfőzőről nyikkanni sem tudtál.

De hogy ne menj el üres kézzel:

Nem, nincs tojásfőzőm és a hosszadalmas propagandád ellenére sem lesz a jövőben sem.

Nekem az is felesleges kacat, a tojást is megfőzöm én is (hibátlanra!) kis lábosban. Gázon, 3-3,5 perc alatt lágytojásnak, 5-6 perc alatt keménytojásnak és ennyi.

De megelőzőm a további kérdéseidet, krumplifőzőm, vagy répasütőm sincs!:)

2020. szept. 26. 00:24
 6/17 anonim ***** válasza:
52%

5-ös, azért nem nyikkantam rizsfőző ügyben, mert én olyannal még nem dolgoztam. Most hogy utána olvastam egyetlen személyre is beállítható a mennyiség, így a "hadsereges" nyikkanásod kutya fülét sem ért. Hozzászólásod inkább csak fikázásnak nevezhető.

De nem haragszunk, tőled ennyi telik.

2020. szept. 26. 01:20
 7/17 anonim ***** válasza:
14%

Ja, javaslom a technikádat cseréld le erre, bőven elég lesz neked.

[link]

2020. szept. 26. 01:23
 8/17 anonim ***** válasza:
13%

Nem szeretnék olyan ostoba lenni, mint te. Gondolom egy emberről is úgy alkotsz véleményt, hogy nem is ismered. Mint egy filmkritikus, aki meg sem nézte a filmet....

2020. szept. 26. 10:05
 9/17 A kérdező kommentje:

De elszabadultak itt az indaltok 😅

Nem nehéz rizst főzni, nem azért gondoltam rizsfőzőt venni, mert nem boldogulok vele. Hanem, hogy még annyit se kelljen vele törődnöm az elkészítésével, mint most, ha ilyen 5 ezer forintos kategóriában lehet vállalható minőségűt rizsfőzőt venni.

Ahogy #4 írja, mint a tojásfőzőnél, hogy csak egy kis víz meg tojást belerakod és majd szól, hogy gyere érte. Nem kell nézegetni, nem kell időt mérni...

2020. szept. 26. 14:32
 10/17 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként lehet mikróban is rizst főzni kiváló eredménnyel.

Jénaiban, 2dl rizs , 4dl víz, 3EK olaj , 1 mokkáskanál só, 8-10 cm csík a tubusos vöröshagyma krémből. Ráteszed a fedőt és 700W-os mikró esetén, max fokozaton 17 perc. Közben nem kevered, nem nyúlsz hozzá.

Az üvegtál fala dupla magas legyen, mint a benne levő összetevők, különben kifut.

Amúgy a rizsfőző elleneseknek még egy bosszantó információ. Előre programozod és mire hazaérsz ott van a gőzölgő rizsed.

És, hogy még messzebb menjek, neten keresztül indítod el a főzési folyamatot, akár hazafelé a buszon jövet.

Ha ugyanezt elköveted a húspárolóval is, vagy a mini grill sütővel, akkor kész kaja vár otthon.

Webkamerával élőben rá is nézhetsz.

Persze ezekhez túl kell lépni a fazékon. :)

2020. szept. 26. 16:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!