Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Lehetne ezekből a gesztenyékbő...

Lehetne ezekből a gesztenyékből csinálni valamit?

Figyelt kérdés

A vonatállomás ahol le és felszállok tele van gesztenyével. Szerintem soha senki nem szedi fel őket, engem meg már az boldoggá tesz, hogy gyűjtőgetem őket (bele vagyok habarodva az őszbe).

Ha felszedném ezeket (feltételezem a MÁV tulajdona igazából, de nem hinném, hogy tesz velük bármit is) tudok belőle bármit is csinálni?

2020. szept. 14. 14:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Ne egyél erdei bogyókat, terméseket, gombákat, gyümölcsöket, ha nem tudod, hogy mi az, ez alapvetés, tehát nagyon is jól tetted, hogy a Gyakori maximálisan megbízható forrásnak számító, gyakori szakértők, - lásd #1-es hozzászóló-, tanácsai alapján, súlyos mérgezés kaphatsz, bármi féle külső közreműködő segítsége nélkül. Szegény #6-os meg jól megkapta a magáét, pedig tényleg jó a hozzászólása, peace :)
2020. szept. 14. 21:26
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
A szelídgesztenye burka nagyon bökős, kézzel nem lehet leszedni, a vadgesztenyének is vannak tüskéi, de sokkal ritkábbak és nem is igazán böknek.
2020. szept. 14. 22:20
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, nekem úgy rémlik, hogy a szelídgesztenye kevésbé bök, mert picivel puhább, és jobban vissza is kunkorodik a tüskéje, ezáltal kevésbé bök. Ha rosszul tudom, megkérem a Gyékások szakértő botanikus (szép számú) csapatát, ne kíméljen, javítson ki!
2020. szept. 15. 02:56
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
13-as! Nem jól emlékszel, pont fordítva van. Minden évben járunk gesztenyét szedni Kőszegre.
2020. szept. 15. 06:54
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg rosszul tudtam, most rágoogliztam, még csak nem is visszahajló tüskéje van a szelídgesztenyének, olyan a vadgesztenyének van.
2020. szept. 15. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!