Felétek a rakott krumpli tetejére kerül sajt vagy nem?
Nálunk ez mindig kedv függő. Régebben szinte mindig volt rajta sajt viszont az utóbbi időben már csak néha néha.
Őszintén szóval sajt nélkül jobban szeretjük. Elég a tejföl is a tetejére
Ideális esetben a rakott cuccok tetejére besamel kell, amibe az ételtől függően sajtot kevernek. A rakott krumpli pont ilyen, a kolozsvári rakott káposzta meg nem.
Egyszerűbb és gyakoribb esetben tojásos tejföllel szokás meglocsolni, de spórolósabb napokon még az is elmaradhat.
Szóval a kérdésedre a válaszom, nem törvényszerű, sőt gyakoribb, aki nem tesz.
Még egy gondolat:
Mi szeretjük a rakott krumplit sajttal, de csakolyan formában, hogy aki igényli, az a tányérján szórja meg és a meleg ételtől ráolvad.
Nem teszünk rá.
Ócska sajtot (pl. Trappistát) minek, a drágából meg kellene vagy fél kiló, ennyit nem ér az egész sajtozás, mert a rakott krumpli enélkül is nagyon finom kaja.
Tenyleg erdekes, ahany haz annyi szokas.
Nalunk nem az olvadt, hanem a pirosra sult, ropogos sajt a rakott krumpli tetejen adja meg az extra finom izt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!