Mit vigyek enni az iskolába?
Könnyedén ehető nasik:
Nyers spenót + főtt tojás
Hummusz + sárgaépa rúd + szárzeller + uborka rúd
Túró + gyümölcs szeletelve
Diákcsemege (csonthéjasok és aszalt cuccok)
Sós keksz + sajt + szőlő
Juhtúró + dió + főtt cékla
Kefír + korpa + grill csirkemell
Turmixok:
Fagyasztott eper + banán + tej
Fél avokádó + fagyasztott eper + almalé + spenót + pár mentalevél
Ananász konzerv + kókusz tej + banán
Mogyoróvaj + tej + banán
Szendvicsek:
Tonhalsalátás paradicsommal
Csirkemell, jégsaláta, pesztó
Zakuszkás-pulykamell sonkás
Omlettes, retekcsírával
Tojássalátás spenótos
Kapros juhtúrós
Ha kenyérrel nem vagy jóban, készíthetsz wrapet is, tortilla lapból.
Zab:
Zabkása magvakkal, friss gyümölccsel
Műzli natúr joghurttal, gyümölcsökkel
Házi műzliszelet (készíts egy tepsinyit a hétvégén, eláll)
Én ezt vinném:
- délelőttre 2 főtt tojás, vagy ezekből tojáskrém, hozzá paprikaszeletek, plusz gyümölcsök (alma, körte, szilva, banán)
- ebédre fasírt/sült hús/rántott hús, hozzá párolt zöldségek, pl. zöldborsó, sárgarépa, zöldbab
- délutánra 1 doboz kefír, olajos magok pl. kesudió, mandula.
Vihetsz még zabkását, natúr müzlit beáztatva tejbe vagy joghurtba, sós vagy gyümölcsös túrókrémet, sajtot is.
Köszönöm, nagyon hasznos válaszokat kaptam. Még ha valakinek vannak ötletei kérem ossza meg velem! 😊
Hát sajnos igen, de nem mindennap végig órám van, hanem rengeteg a “lyukas” óra a napközben, 1-2-3 is akár. És a legrosszabb hogy az egész napom azzal megy el hogy ott ülök majd az iskolában és várom hogy teljenek az órák és mehessek a következő órámra és haza. Arra nincs idő, hogy hazamenjek, a környéken pedig nincs semmi ahol eltölthetném az időt. Így arra gondoltam majd eszek, és tanulok, házit csinálok vagy átnézem az előadáson tanultakat hogy addigis hasznosan teljen az idő.
Én reggelire ezt szoktam:
50g zabpehely
15g chia mag
1,5 dl tej
Este berakom egy befőttes üvegbe, hűtőbe és reggelre a zabpehely és a chia mag megpuhul és zab, chia kása lesz(ezt hívják egyéjszakás zabkásának)
Tízóraira/uzsira vihetsz fehérje- vagy müzliszeletet
Ebédre például otthon összevágsz paradicsomot vagy más zöldséget és vihetsz tonhalkonzervet hozzá vagy sütsz előző nap húst, az hidegen is jó tud lenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!