Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 50-es 60-as korosztály,...

50-es 60-as korosztály, kiskorotokban, ha nem volt otthon csoki, cukorka, mit ettetek?

Figyelt kérdés
Én kristálycukrot kevertem össze citromlével vagy tojássárgájával :)

2020. szept. 1. 16:38
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
40-es vagyok. Amikor gyerekkoromban a nagymamámnál voltam falun, hétköznapokon lekváros kenyér, házi befőttek, cukros tojássárgája volt édesség gyanánt. Később csináltam magamnak kakaót is (nem instant porból). Meg persze nyáron-ősszel ott volt a sok gyümölcs is a kertben. Hétvégén a mamám sütött süteményt, nyáron néha hoztunk fagyit a közeli cukrászdából befőttesüvegben.
2020. szept. 2. 08:06
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

En eloszor Oetker pudingot csinaltam babapiskotaval, aztan meg szakacskonyvbol vajas teasutemenytol a kevert meggyesig barmit 11 evesen sutottem. De azert egy Sport szeletet kaptam minden nap.

Es sokkal jobban szerettem a dios tesztat, almaspitet, a nem tul edes dolgokat.

2020. szept. 2. 23:23
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Vizes cukros kenyér, kakaós tej, lekváros kenyér vagy csak a lekvár, gyümölcsök.
2020. szept. 7. 13:34
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Zsíros kenyeret. Rá ami éppen volt, paradicsom, paprika, uborka, esetes uborka, kovászos uborka, vagy ha semmi más nem volt, akkor megszórva pirospaprikával.

Otthon kisütött, zsírszalonnából készült zsírral, a bödönből.

A vaj drága volt, a margarin szörnyű ízű.

A lekvárosat kérni kellett, cukorka édesség a mamánál volt, nyugdíjkor vett egész hónapra, elosztani.

KOckacukor otthon nem volt, csak az irodákban tartottak.

2020. szept. 10. 19:58
 25/25 anonim ***** válasza:

kristálycukor-citromlé

kakópor-cukor-víz

kakópor-cukor-tej (csokinak kikeverve)

tojásfehérje felverve + cukor

kakaós kolbász

háztartási keksz (édesítőszertől kesernyés)

2022. jan. 29. 00:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!