50-es 60-as korosztály, kiskorotokban, ha nem volt otthon csoki, cukorka, mit ettetek?
Figyelt kérdés
Én kristálycukrot kevertem össze citromlével vagy tojássárgájával :)2020. szept. 1. 16:38
11/25 anonim válasza:
Szüleim mesélték, hogy ők a cukros kenyér (igen, kristálycukorral) - lekváros kenyér - cukros tejföl közül válogattak, aszerint, hogy mikor mi volt otthon.
12/25 anonim válasza:
10!
Nagyanyám 82 évesen halt meg 3 evvel ezelőtt. Amióta az eszemet tudom, szombaton sütit sütött vasárnapra, mint az összes kb vele egykorú vagy idősebb szomszédja.
13/25 Metionin válasza:
Anyám (56) folyton fagyizott és sütit evett otthon, apám (72) cukros zsíros kenyeret, sütit ( a krémes volt a sláger) és dinnyét tolt elmondásuk szerint.
14/25 Metionin válasza:
Ja meg a lekváros kenyér, mézes-margarinos kenyér, azt velem is etették kiskoromban.
15/25 anonim válasza:
Így van, 12-es. Az én anyám is minden szombaton süteményt sütött. De minden szomszéd is.
16/25 anonim válasza:
Az én anyukám hétközben is sütött időnként. Pl. darálós kekszet, vagy más olyan aprósütit, amit szerettünk. :) De vasárnap tuti volt valami finom torta, vagy sütemény a húsleves-rántotthús (vagy egyéb sülthús) mellé. :)
(58-as születésű vagyok)
17/25 anonim válasza:
Nem volt csoki és egyéb nyalánkság. Nagy ritkán, inkább ünnepekkor, névnap, szülinap. Ha napközben ráéheztünk valami nasira, kaptunk egy almát, vagy ami éppen volt otthon. Esetleg sütött édesanyánk egy nagy adag csörögét, hasonlót, amiket el lehetett rágcsálni, és örültünk ennek is. Akkor még másként éltünk, és a szegényebbeknek nem is telt az ilyesmire.
20/25 anonim válasza:
Én nagyon édesszájú voltam gyereknek (is). Ha nem volt otthon semmi édesség, akkor háztartási kekszet ettem házi lekvárral. Vagy kristálycukrot kevertem kakaóval. Vagy: Kikevertem egy tojássárgát (fehéredésig) cukorral (szinte amennyit felvesz).
Nagyim amúgy rendszeresen sütött, csak távol laktunk, anyu nem annyira volt sütős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!