Mért nem ihatunk csapvizet?
"Mert a vezetékes víz sok helyen kemény, és hogy ne menjen tönkre a beled"
Az ihatóság és a vízkeménység semilyen összefüggésben nincs Ca Mg élettanilag szükséges az teljesen más hogy ezek a fémek felületén melegítésnél lerakódnak. De csak a fémek felületén!A szervezetnek kell a Ca Mg.
20:19
Ugye nem jött le, hogy csak vicc volt? :)
az ásványvíz a legkeményebb
Az a brutális, hogy itthon iható a csapvíz, nemúgy mint sok más országban ahol azt ajánlják, hogy még jégkockát se fogyassz.
A hüly3 magyar meg veszi orrba szájba a palackvizet. termeli a hulladékot.
19:53-nak válaszolnám, hogy 30-40 évvel ezelőtt nem volt ekkora környezetszennyezés. A levegő, a víz, a talaj, minden összehasonlíthatatlanul tisztább volt.
Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet csapvizet inni. Kivéve, ahol tiltják, árvíz vagy bármi más miatt (most van egy balhé a csapvízzel valahol). Mindennek az alapja a haszonszerzés. Egyik évben az "folyik" minden médiában, mennyivel egészségesebb az ásványvíz. Utána jön, hogy csak a szénsavmentes. Következő, ne legyen magas az össz.ásványi anyag tartalom, mert egészségtelen. Aztán a legjobb a csapból folyó ivóvíz. Ahol jóízű a csapvíz, mindenki igya nyugodtan. Vannak települések, ahol vagy büdös, vagy sárgás, gusztustalan, elvileg iható, egészséges, csak ránézni is rossz. Ilyen helyen az ásványvizet választom én is.
A reklámok, és a szakértői vélemények is haszonszerzésből születnek. Mikor, kinek, mi az érdeke.
Zárójelben kérdezném meg, miért zárták be a legrégebbi (?) ásványvíz termelő céget, a Margitszigetit? Valakinek útjában volt. Most a Visegrádival van gond. Tán még magyar tulajdonban vannak/voltak? De ez már eltér a kérdéstől.
A mostani házunkban fúrt kútról van a vizünk, nagyon jó, az előző helyen erősen klórozott vezetékes vizünk volt. Azt nem szerettem, legfeljebb szódának, vagy limonádénak.
miskolcon lakom,itt ihatatlan a csapviz,hol sárga,hol hófehér,mosogatni,mosni,meg wc-t lehuzni jó,inni,főzni ásványviz...
anyáméknál,nagyiméknál nagyon jó a viz,finom,van hogy pár falkonnal hozok ha kocsicval jövök
(miskolci vizet 3x ha ittam,ment tőle a hasam,egyszer meg kalici virusos volt,hánytam tőle,lázas voltam)...soha többet nem iszok itt csapvizet,inkább cipelem boltbol
Tényleg nem lenne semmi baj a csapvíz fogyasztással, csak a vízvezeték rendszerek annyira elavultak, hogy az azokban lerakódott bacik stb. belekerülnek a vízáramba. Egyébként az ásványvíz biznisz a kőolaj iparnak köszönhető. Nem tudom, hallottatok-e már róla, hogy egy PET palack előállításához 2deci nyers kőolajat használnak fel...szerintem ez nagyon durva!!
Különben meg hogyha életünk végéig ásványvizet iszunk, életünk során 80kg(!) kőzet folyik át a szervezetben, amivel a szervezetünk semmit nem tud kezdeni, mert nem vagyunk káposzták hogy a szervetlent szervessé alakítsuk:D:D
Én mondjuk éppen ezekért vízszűrő párti vagyok, de szerintem ezen a fronton is érdemes tájékozódni hogy melyik a legjobb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!