Elmagyaráznátok a fizikáját, hogy miért sült oda a palacsintám ilyen ezüstös-fényes serpenyőben? A serpenyő fala függőleges, kb 4,5 cm; és vékony az alja is, meg a fala is. Tehát az a tipikus fémes-fényes.
Azzal a fa lapka cuccal nem lehet fölkaparni.
Szerintem veszek egy másikat.
Arra gondoltam, hogy ez valszeg eleve hús sütésére való; és azért nem működött. Nem tudom, hogy önmagában pl tükörtojás készítésére megfelelő-e, talán arra is igen.
Azt látom, hogyha rámegyek, hogy palacsintasütő, annak kifejezetten nem ilyen az állaga, de a serpenyőre is dob ki olyat, aminek tök más az állaga. Azt hittem, hogy palacsinta sütéséhez bármilyen jó.
Raktam bele olivaolajat is bőségesen.
Az elsőnél csak kicsit maradt a tészta az alján, amikor elkezdtem fölszedni, hogy megfordíthassam; de már kicsit már sült/égett szaga is kezdett lenni; pedig azt hiszem, jól összedolgoztam a tésztát, de nem egyenletesen sült talán. Szóval akkor egy kicsi bennemaradt; gondoltam okés, raktam bele megint olivaolajat, az meg rátapadt az egész részén. Azt nem tudom, hogy ez a második pl megsült -e teljesen, vagy akár az első, mindenhol, olyan szintre, hogy le lehessen szedni. A palacsintatésztát érzésre állítottam össze. Az elsőt azt kicsi lángon sütöttem, mert a másik tűzhely, ami szélesebb kör, az nem akart elindulni. A másodiknál már sikerült elindítanom, de mégse lett jó.
Na, most akkor ez tényleg nem erre való?
Vagy akkor én nem jól csináltam valamit?
Egyébként , itt látok képeket még serpenyőkről, amik hasonlóan néznek ki, itt rozsdamentes acél, ilyen van ezek alá írva. És szóval szerintem,ha másik anyagúban csináltam volna, akkor működött is volna.
Valamint, ami termékre kifejezetten az van írva, hogy palacsintasütő, az alkalmas további más dolgok sütésére is, mint hús, meg tojás?
És ez a rozsdamentes acél-cucc, ez akkor elvileg jó kéne , hogy legyen palacsintához is?
Elmagyarázná légyszi valaki, aki érti a fizikáját, kémiáját, hogy miért történt ez?
A palacsintatésztát érzésre állítottam elő, az elsőnél még arra gondoltam, hogy túl kevés lesz benne a tej, raktam még hozzá, gondoltam, ez lehetett a hiba; de a másik is teljesen letapadt.
Írod, hogy édesanyádnak 2 db. palacsinta sütője is van, és te előkaptad az egyiket.
Hát pontosan a másikat kellett volna. Ugyanis alapszabály: abban, amiben a palacsintát sütőd, más ételt ne készíts, abban kizárólag csak palacsintát, különben a következő alkalommal a palacsintád mind le fog ragadni!!!
Ezek szerint előkaptad, ami közelebb esett hozzád, pedig édesanyád abban sütött húst, krumplit, akármit.
És ami nem volt annyira kéznél (hiszen nem süt minden nap palacsintát), azt kellett volna most kihúznod a szekrényből. Ennyi!
Köszönöm, mentek a zöldek
De egyébként nem is kerestem azt a másikat, mert anyám hisztizett előtte való nap, hogy nem akarja hogy összeégessem; és tehát még örültem is neki , hogy találtam másikat. A harmadik az meg ugyanilyen volt, amivel nekiestem;
És egyébként, mikor a legutóbbi kommentemet írtam, akkor már épp állt be anya a kocsival; és akkor odaadta a palacsintasütőjét; és gond nélkül kisütöttem benne a többi palacsintát. :) Na jó, egy helyen picit lett rajta barna ott a peremén belül a palacsintasütőnek; de az nem is tudom, hogy hogyan került oda, mert végig figyeltem. :) De szóval az a lényeg, hogy a többi már összejött, és jó lett. :) Egyébként pont múltkor néztem egy orvosnak videóját, hogy nem ajánlja az olajban sütést; én meg amúgy csak azt ismerem; nem is tudom, hogy hol van otthon a zsír, meg hogy kell azzal bánni, és akkor szóval majd ha külön költöztem már, akkor majd keresek valami egyéb zsírt, amivel süssek; az volt, hogy azért nem ajánlja az olajas főzést; mert ha az az olaj túl magas hőmérsékletre hevül, akkor felszabadul belőle valami, ami nem egészséges; és akkor ezért ehelyett tehát az állati eredetű zsírban való sütést javasolja. Ha minden körülmény adott lesz, majd lehet, hogy átállok arra, vagy egyszer zsírral fogok sütni, egyszer olajjal; de most szóval így egyszerű volt, hogy az olajat tudtam, hol van, meg tudtam használni is már; volt már vele korábbi tapasztalatom, és jó is volt az a tapasztalat; és akkor szóval majd később tehát lehet , hogy ráállok. Köszönöm tehát ezeket a válaszokat is nagyon szépen. Egyébként a palacsintasütő nem pont ugyanott volt tehát; de nem is foglalkoztam vele; mert ugye találtam akkor egy másikat. Egyébként anya azt mondta, hogy amiben kezdtem a sütést, ő abban is sütött már; csak vigyázni kell, mert nagyon vékony az alja, nagyon gyorsan kisül, és leéghet. De szóval mondjuk jó, ő gyakorlottabb háziasszony is. :) De egyébként mondtam, hogy vegyen akkor nekem egy saját palacsintasütőt, de azt mondta, nem akar. :) Mindegy, majd nemsokára különköltözök, és akkor majd mindenfélét tudok majd bármikor; mert az már az én "felségterületem" lesz az a konyha. :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!