Kovászos uborkát,hogyan készítitek ti?
Koviubi,hogy készül nálatok?
Natúrban?,ubi,só,kapor,víz,kenyér a tetejére?
Vagy valami extra bele ,pl bors vagy fokhagyma?
Ti hogyan szeretitek?
Alaposan, több vízben megmosod, hogy egy szem homok ne maradjon rajta.
3 kb. uborkához 5 kis fej fokhagyma.
Az uborkák végébe keresztet vágok. Jó szorosan behelyezem az üvegbe.
Közéjük dobom a fokhagymákat.
Két csomag kaprot teszek bele. Egyet közéjük szorítok, egyet a tetejébe.
Ehhez kb. 1-1,5 liter vizet forralok, egy jó evőkanál parajdi sóval.
(közértben nem veszek sót, mert káliumos).
Amikor kihűlt, felöntöm vele az uborkát, hogy ellepje.
Tetejébe egy zsemlét szorítok. Úgy teszek rá
egy kistányért, hogy amikor már érik, ne fusson ki alóla, tehát lazán.
Nem szabad direkt napra tenni. Érje a fény, félárnyékban. 3 nap alatt kész és ropogós marad. Amikor kiveszed, csepegtesd le, de nem szabad megmosni.
Viszont kiszedem a kaprot. Leszűröm a levét. A fokhagymát zöldségaprítóban aprítom, és tejföllel, vagy yoghurttal keverve kiváló öntet pl. sült hús tetejére.
1-es vagyok.
Kimaradt, hogy szoktam beletenni egy kávéskanál kicsit megroppantott mustárt is. Egész borsot is tehetsz, mondjuk 9 szemet, akár egész köményt is egy csipetnyit.
1-es vagyok.
Ha így készíted, a levéért is viaskodni fognak. Nagyon egészséges,
finom.
De a levéből szoktak levest is főzni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!