Milyen ízű a basmati rizs? Régebben ettem már olyat, de abszolút nem emlékszem az ízére. Próbáljátok meg szavakkal leírni.
🍚 ☺
Köszi!
Ízlésekről kár vitatkozni. Szubjektív véleményem, hogy nem ettem még ennél finomabb rizst, ezért ezt veszem általában:
Nem vitatkoztam.
Tisztában vagyok azzal, hogy az emberek érzékszervei különbözőek.
Az, hogy leírtam, hogy "Úgy rémlik, hogy a családtagjaim között sem volt osztatlan sikere" - nem vitatkozás. Csak leírtam egy tapasztalatot.
Azt pedig el tudom képzelni, hogy hamisítványok is bekerülhetnek a zacskókba, vagy egy-egy rosszabb minőségű termés, amit olyan országok népeire rá lehet sózni, amely tagjainak nem sok fogalma van a basmati rizsről.
A rizsek tekintetében nem vagyok egy szakértő, de a növényekkel kapcsolatban azért annyit tudok, hogy az sem mindegy, hogy pl egy adott időszakban mennyi volt egy tájon a napsütés, csapadék, stb. Rengeteg dolog befolyásolhatja a termés minőségét. Vélhetően ez a rizzsel is így van.
Mindenesetre remélem, hogy aminek a csomagolásán az szerepel, hogy "basmati", az tényleg az is, de gyanítom, hogy basmati és basmati között is nagy különbségek lehetnek.
Köszi a linket!
#14. Oké!
(Sztem a 9-es is csak elmondta-leírta a saját szubjektív véleményét, még ha nem is volt túl elegáns. ;-) Végül is, a kérdésemre válaszolt.)
megint #14 vagyok
Van itthon mindkettőből, és igen, a basmati szagosabb. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!