Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen ízű a basmati rizs?...

Milyen ízű a basmati rizs? Régebben ettem már olyat, de abszolút nem emlékszem az ízére. Próbáljátok meg szavakkal leírni.

Figyelt kérdés

🍚 ☺

Köszi!

2020. júl. 22. 09:57
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Úgy rémlik, hogy a családtagjaim között sem volt osztatlan sikere.
2020. júl. 22. 11:01
 12/22 anonim ***** válasza:
68%

Ízlésekről kár vitatkozni. Szubjektív véleményem, hogy nem ettem még ennél finomabb rizst, ezért ezt veszem általában:

[link]

2020. júl. 22. 11:05
 13/22 A kérdező kommentje:

Nem vitatkoztam.

Tisztában vagyok azzal, hogy az emberek érzékszervei különbözőek.

Az, hogy leírtam, hogy "Úgy rémlik, hogy a családtagjaim között sem volt osztatlan sikere" - nem vitatkozás. Csak leírtam egy tapasztalatot.

Azt pedig el tudom képzelni, hogy hamisítványok is bekerülhetnek a zacskókba, vagy egy-egy rosszabb minőségű termés, amit olyan országok népeire rá lehet sózni, amely tagjainak nem sok fogalma van a basmati rizsről.

A rizsek tekintetében nem vagyok egy szakértő, de a növényekkel kapcsolatban azért annyit tudok, hogy az sem mindegy, hogy pl egy adott időszakban mennyi volt egy tájon a napsütés, csapadék, stb. Rengeteg dolog befolyásolhatja a termés minőségét. Vélhetően ez a rizzsel is így van.

Mindenesetre remélem, hogy aminek a csomagolásán az szerepel, hogy "basmati", az tényleg az is, de gyanítom, hogy basmati és basmati között is nagy különbségek lehetnek.

Köszi a linket!

2020. júl. 22. 12:03
 14/22 anonim ***** válasza:
68%
#12 vagyok. Nem a te válaszodra írtam, kedves kérdező, bocs, ha félreérthető voltam, hanem pl. a #9-re.
2020. júl. 22. 12:36
 15/22 A kérdező kommentje:

#14. Oké!

(Sztem a 9-es is csak elmondta-leírta a saját szubjektív véleményét, még ha nem is volt túl elegáns. ;-) Végül is, a kérdésemre válaszolt.)

2020. júl. 22. 13:02
 16/22 anonim ***** válasza:
68%
Egér illata van....
2020. júl. 22. 17:11
 17/22 A kérdező kommentje:
Szerinted is?! De melyiknek, a basmatinak vagy a jázmin rizsnek?
2020. júl. 22. 17:41
 18/22 anonim ***** válasza:
68%

megint #14 vagyok

Van itthon mindkettőből, és igen, a basmati szagosabb. :D

2020. júl. 22. 18:07
 19/22 anonim ***** válasza:
52%
A basmati rizsnek van egér illatta.Megfőzve is száraz nem is értem miért kb 800ft.Jázmin inkább
2020. júl. 22. 18:09
 20/22 A kérdező kommentje:
#14, #18! Köszi szépen, hogy megszimatoltad! :-) Sajnos én most nem vagyok rizsközelben! ;-)
2020. júl. 22. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!