Ez nagyon változó, de nekem egy szendvics az nagyjából minden napom része.
Felsorolom azokat amiket sűrűn eszek: ugyebár szendvics, rántotta, pirítós, húsleves, virsli, zabkása, gyümölcs joghurt/turmix és sok sok gyümölcs és zöldség.
Ha a leggyakoribbakat nézzük, akkor banán, tésztaféle és csirkemell variációk rizzsel meg paradicsom/hagyma/sajt minden mennyiségben. Nyáron többféle gyümölcs, főleg barack.
Nem vagyok nagy kenyeres, úgyhogy általában úgy néz ki egy napi étkezés, hogy:
reggelire gyümölcs, ebédre és vacsira valami meleg.
Az attól függ, hogy mennyire érek rá a főzésre.
Például hétköznap nem tudok főzni ebédet a munkahelyem miatt.
Egy átlagos hétköznap reggel csinálok magamnak tojásból omlettet, rántottát, bundás kenyeret, tükörtojást, vagy ha sietek csak egy pirítóst, netán gabonapelyhet tejjel összedobok.
Ebédre a munkahelyemen én is szintén összedobok egy kolbászos szenyót, paprikával, paradicsommal, sajttal.
Gyümölcsökkel és zöldségekkel kiegészítem a napi étkezésemet.
Vacsorát főzök magamnak, és ilyenkor tudok meleg ételt enni; igazából bármilyen főétel szóba jöhet, rakott brokkoli, töltött hús, fasírt, sülthús és társai...
Szombaton reggeli a szokásos tojásos étel, ebédre előételként egy zöldségleves, vagy rántott leves. Főételként egy paprikás, vagy sültek, főzelékek, vagy húsostészta, de akármi ami éppen kipattan a fejemből. Utána sós péksütemény, mondjuk pogácsa, grissini, sajtos tallér, esetleg olajos magvas süti.. Tízórai és uzsonna vagy egy kis müzli, gyümölcssaláta, lekvároskenyér vagy valami egyszerű. Vacsora hidegtál; az ebédről maradt sülthús hidegen, egy kis sonkás felvágott, téliszalámi, főtt tojás pirosarannyal díszítve, paprikasaláta (pl.), zsemle, kifli, sajtok, vaj asztalon kirakva és fog mindenki ízlés szerint.
Vasárnap szokásos húsleves, csontleves vagy grízgombócleves lúdgége tésztával, vagy eperlevéllel, cérnametélttel. Főételként paprikás hús (őrölt pirospaprikát és lisztet összekeverem, majd bele a hús), vagy sült hal, vagy sült hús, vagy rántott hús, vagy sült fasírt, vagy rántott hal stb. Köretként törtkrumpli, vagy kuszkusz, rizs, rizi-bizi, vagy párolt zöldség. Saláta: káposztasaláta, vagy paradicsomsaláta, vagy vegyes saláta (nálam paprika, paradicsom, lila- és vöröshagyma), babsaláta stb.
A salátaöntetet úgy csinálom, hogy 4 ek víz, 1 ek cukor, 1 csipet só, 1 ek borecet, 1 ek balzsamecet, és 1 tk 20%-os ecet.
De vasárnapi ebéd lehet nálunk egy halászlé, pörkölt előétel nélkül.
Vasárnapi desszert egy házi sütemény: pl. krémes, lekváros piskóta, gyümölcstorta, dióspiskóta, lajcsi, lúdláb stb...
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Kedvenc étel: rakott brokkoli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!