Szerintetek mennyi borravalót vár egy pizza/kajafutár vidéki városban?
Csóró környékről van szó!
Kíváncsi vagyok a véleményekre :)
Butaság különvenni a borravaló tételét, része a szolgáltatásnak.
Vedd úgy, hogy ennek köszönhetően kedves, esetleg priorizál és feléd kanyarodik először, stb.
Adj fixen 200-300 forintot (gondolom 3-4000 forintos rendelések), az nem tétel, de mégis valami.
Állítólag vannak olyan proletárok, akik semmit nem adnak, úgyhogy annyival is teljesen rendben leszel.
Nálunk 2 számmal leljebb lévő házba rendelem a pizzát, az 200 forinttal olcsóbb. Ezért nem adok borravalót a futárnak.
A covid19 korlátozások alatt minden futárnak adtam 500ast, mindegy, mit hozott. De az más tészta!
Amúgy ha jó fej, 100-200at adok. Ha bunkó akkor is, de hozzá teszem, hogy ezt azért kapja, hogy ne legyen bunkó a következő címen lévővel, mert nem mi tehetünk a gondjáról és remélem sikerül megoldania.
Másodszorra is bunkó, ugyan ez, de írok a főnökének. Harmadszorra is bunkó, visszaküldöm a kaját, kritikát is írok róluk több fórumon is és többet onnan nem rendelek.
Egy futárnak lehet rossz napja. Sőt! Közlekedés elég stresszes tud lenni. De az, hogy mással ezért bunkó - ez nem járja.
A postásnak simán adok nagyobb borravalót, mert náluk meg tanárként is többet kerestem!
Én tényleg csóró vagyok, ezért nem sűrűn rendelek, hanem negyedóra alatt összerakok egy tapsi pizzát, hamarabb mintha a megrendelésre várakoznék.
ELLENBEN, ha egy szökőévben mégis valamiért hozatni kell, akkor 300-at szoktam adni, mert a csóróságom okán jobban átérzem más nyomorát.
Ez a kérdés minden héten ide kerül.
Van kereső is.
Csaxxólok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!