Az idősek egy része miért "felejt" el főzni?
Anyám eszméletlenül jól főzött, aki élt és mozgott, dicsérte.
Lakodalmakba hívták főzni, megyei versenyeket nyert, legyen az káposztás étel, halászlé vagy rétes, vagy bármi. Amin indult, azt megnyerte.
Mostanra(70 éves) meg mindene sótlan, fűszertelen, olyan "egyenkaja".
De nem csak nála tapasztalom, általában az időseknél ha eszem, nem olyan mint régen. És nem, nem az anyagiak végett, mielőtt erre gondolnátok!
Gondoltam erre, de anyám korából kitalálható, hogy én sem vagyok egy mai darab, főzök is napi szinten.
De 20-30 év rutinja adja, hogy automatikusan ízesítek, kezemben a mozdulat, hogy miből mennyi kell. Menet közben ritkán kóstolgatok, az eredmény mégis jó.
Ha te is olyan idős leszel, mint most édesanyád, neked is romlani fog a főztöd.
Vannak kivételek, de nagy általánosságban ez ilyen. Egyrészt ízérzékelés, másrészt a korral járó zavar, pl. elfelejti megsózni, és azt hiszi, megtette, hiszen az a rutin (vagy épp duplán sóz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!