7., ez nagyon aranyos.
Én 18 évesen. Vittem anyum nagyon régi receptes könyvét, amiben lépésről-lépésre minden le volt írva. Sajna a költözködések során elveszett. A mai napig bánom, mert abban minden, de tényleg minden kezdő lépés le volt írva. Emlékbe eltettem volna, mert most már a neten minden megtalálható. Akkoriban még így is sokszor felhívtam telefonon (akkor még csak vonalas volt). Megtanultam főzni szinte mindent, viszont pogácsán kívül sütiket azóta sem sütök. Egyszerűen nem szeretek sütit sütni. Max. kakaós piskótát, középen félbevágva, lekvárral megtöltve. Ennyi a tudományom. Nem azért, mert nem tudnám megcsinálni, hanem csak szimplán nem szeretek sütit sütni. De főzni állítólag jól főzök, miközben nekem mindenki másé a közeli rokonságban jobban ízlik. Talán mert elém teszik, nem én kóstolgatom főzés közben. :)
3!
"parentizáltak" - ez mit akar jelenteni? Ilyen magyar szó nem létezik.
Olyan 10 éves lehettem, amikor először "foztem". Rántottát alkottam. Omántól mindig próbálkoztam valamivel, egyedül, receptből.
45/N
Kisgyerek korom ota segitettem a konyhaban. Elso sajat kajam a tejbegriz volt, de utana hamar megtanultam a csaszarmorzsat. Elso gyurt tesztas szilvasgombocom igazan szupi lett csak kicsit talan nagyocska.
Altalanosban mar en voltam az orsi szakacs, verhetetlen voltam paprikaskrumpliban :) Fiu vagyok.
# 12
Gyermek pszichológiában, fejlődéstanban használt kifejezés.
Arra használják amikor a szülők saját szülői feladataikat a gyermekeik egyikére hárítják.
Nekem kellett 6-7 évesen magamról meg a két tesómról gondoskodni, én mostam és takarítottam mert akkoriban nagyon rossz volt az anyagi helyzetünk és a szüleink folyton dolgoztak, nem volt idejük velünk foglalkozni.
20 évesen, amikor koleszos lettem.
Mindig ki akartam próbálni, de nagyim nem engedte, mondván "nincs értelme elpazarolni az alapanyagot a kisérletezéseimre".
De utána már nem lehetett megállítani! Kísérletező típus vagyok, aki nyitott az újfajta megközelítésére, mamám viszont csak azt készíti ahogy tanulta, és minden más mód szentségtörés. Ebből volt is egy nagyobb vitánk.
1x úgy alakult, hogy iskola társam jött hozzánk, de nem volt otthon a nagymamám, mert orvoshoz kellett mennie. Ki rakta az alapanyagokat, én pedig megfőztem, hogy legyen ebéd mire ideér az ország túlfeléről a barátom. Mikor hazajött a nagymamám teljesen megdöbbent, hogy ehetőt sikerült kreálnom. És még a papámnak is ízlett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!