Ételmaradékkal mit csináltok?
Ha látom, hogy túl sok a kaja, vagy eleve úgy főzök, akkor adagonként lefagyasztom.
Ha nincs időm vagy kedvem főzni, csak előveszem.
Így elég hetente 2x főznöm, mert mindig van pár adag kaja a fagyasztóban, és szinte mindig fagyasztok le 1-2 új adagot, nem unom meg ugyanazt enni így.
Mi a disznóknak adjuk. Utána a disznókat is megesszük. Aztán ami a disznóból marad, azt a kutyának adjuk.
A buksit már nem esszük meg.
Ez is remek ötlet, 4-es válaszoló.
3-as neked is köszönöm a választ.
A szüleimnél (4 felnőtt) általában 8-10 adag étel készül egyszerre. Ez kettő nap alatt (ebéd és vacsora) simán el szokott fogyni,van hogy egy nap se kell. Nincsenek nagy ceremóniák az éves körül, ha valaki éhes megy és vesz magának. Ha megmarad két nap után, a maradék megy a kutyának.
Nálam (egyetemista vagyok, eddig albi, innentől koli) általában 4 adag étel készül egyszerre. Ez jó, mert nem marad meg az összes alapanyag (tejföl, tejszín, konzerv, stb) fele bontottan a hűtőben, és másnap kész kaja vár suli után, nem kell főzéssel foglalkoznom. Ez nálam két nap alatt el szokott fogyni (ebéd+vacsora). Néha a lakótársam kér egy tányérral.
Nagyon ritkán marad meg az étel, ilyenkor általában azért mert elrontottam, és ehető de nem finom. Ezek az ételek a sűrűségtől függően a kukába vagy a WCbe kerülnek.
Voltunk nagyon szegények, tudjuk milyen értékes az étel, nem dobáljuk ki csak úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!