Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy kell úgy tepertőt csináln...

Hogy kell úgy tepertőt csinálni, hogy jó nagyra megdagad?

Figyelt kérdés

2020. máj. 23. 15:48
 1/10 anonim ***** válasza:
89%

Megdagad???

Hát, úgy sehogy. :D


Tepertős pogácsa... na az megdagad.

Meg tudok még pár példát, ami megdagad, csak annak már nem sok köze van a tepertőhöz.

2020. máj. 23. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A zsírszalonnát nagy kockákra kell vágni, akkor a töpörtyük is nagyon lesznek.

De mivel KISÜL belöle a zsír, ezért nagyobb nem lehet, csak kisebb, mint a szalonna volt. (Mellesleg az (össze)töpörödik szó van a nevében, ebböl is tudhatod, hogy megdagadni nem fog soha!)

2020. máj. 23. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
* nagyok
2020. máj. 23. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

...1-es vagyok, gyanítom amúgy onnan gondoltad, hogy belül üreges, levegős...

Ha jól ki van belőle sütve a zsír, akkor olyan. De nem azért, mert nagyobb lett az eredeti térfogat, és "felfújódott" hanem azért, mert kisült a belőle a zsír. :)

2020. máj. 23. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
64%
Nem kevered a toportyut, a pörcöt es a röfi-ropogost?
2020. máj. 23. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Ebben szoktam ilyen nagy darabokat látni.:


[link]

2020. máj. 23. 19:47
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Alapból nagyra vágják össze
2020. máj. 23. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy felétek van e esetleg aki háztájiban süt tepertőt?

Igazából kevesen tudnak nagyon jót csinálni.

Nálunk (bár nagy városban élek) van egy idős házaspár, akik a piacon árulnak és olyan omlós a teperőjük, hogy megnyalod mind a tíz ujjad utána. Minden apró hús fecnit levágnak a zsírról és úgy sütik ki. Nincs benne egyetlen keményre sült darab sem. Szóval próbáld meg, hogy nem a boltit veszed, hanem a háztáji termelőtől.

2020. jún. 12. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
72%

A 4-es válasza mellé:

Tudtommal miután kiszedték a zsírból, hideg vízzel/tejjel hirtelen "megpráholják" a forró töpörtőt. Akkor a hidegtől szétválik a két oldal hártyavékony kéreg, közte marad a buborék.

Nem tudom nagyüzemileg csinálják-e, házi disznóvágásnál mindig így "kezeli" a hentes.

2020. jún. 12. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan. Kell bele egy kis tej. Omlós, ropogós tőle. Meg nem dagad ugyan, de a finom töpörtyűnek ez a legfőbb titka.
2020. jún. 12. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!