Dopli kérdése:
Mi az a tepertő? Csak disznóhúsból készülhet, vagy másból is?
Figyelt kérdés
2011. dec. 5. 21:26
1/11 anonim válasza:
Sült bőr+háj.
Eleve nem húsból készül, és készülhet akár libából is.
2/11 anonim válasza:
sült bör-háj.
ami lehet sertés,kacsa,liba,
3/11 anonim válasza:
zsírszalonna kisütve, disznóból.van bagyobb drabos, húsos változata is, az a pörc.
szárnyasok háját is ki lehet sütni, de igencsak kevés töpörtyűjük marad.
mindegyik nagyon finom, megsózva, egy kis lilalhagymával, vagy savanyú uborkával, puha kenyérrel:))
5/11 anonim válasza:
A tepertő vagy töpörtyű bőrös, vagy bőr nélküli zsírszalonnából készül, hájból nem. A zsírszalonna stabil anyag, a belőle készült töpörtyű ropogós, belül levegős, kellemes ízű és kinézetű étel. Ezzel szemben a háj puha, alaktalan, könnyen szétmálló zsírszövet, abból a töpörtyű csak egy lötyögős, puha, tömörebb zsírpárnácska, ami ugyan fogyasztható, de meg sem közelíti a zsírszalonnából sütött töpörtyű minőségét. Általában sertésből, kacsából és libából készítenek töpörtyűt.
6/11 anonim válasza:
A 3.és5. válasz a helyes együtt száz százalék.
7/11 anonim válasza:
Évente kb. 15-20 disznóvágás van nálunk itthon, így bizton állíthatom neked, hogy - ahogy az előző válaszoló is írta - a 3. és az 5. válasz tökéletes. Még annyit hozzátennék, hogy a tepertő "mellékterméke" a zsír, amit kenyérre is kenünk, vagy (ha nem olajat használunk) a pörkölt alá is teszünk.
8/11 anonim válasza:
Mi rendszeresen veszünk bőrös liba- vagy kacsahájat. Az a legjobb. Tepertő (töpörtyű) abból lesz jó, van van bőr és némi hús is. Ha mindez kevés, akkor leginkább csak zsír lesz. Pegig én imádom a libatepertőt, de elég ritkán lehet olyan bőrös hájat kapni, amiből sok tepertő lesz, így állandóan van libazsír, és szinte sose tepertő.. :)
9/11 anonim válasza:
A libaterpertő, zsenge hagymával , pirítóként a kulináris élvezet4k csúcsa
10/11 potyike válasza:
A halászok tudják,hogy kövér halból is lehet tepertőt sütni(ponty,harcsa hasaalja)hagymával,friss kenyérrel azonnal elfogy.Ezeket a kövér részeket soha nem rántjuk,nem tesszük a paprikásba,nem sütjük,így senki nem szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!