Milyen élettani jelentősége van egy „komplett" reggeli esetében a narancs juice-nak, a dzsemnek vagy a méznek?
nem egészen érthető. a narancs juice, dzsemm és a méz nem komplett reggeli.
dzsemm és méz maximum édesitésre használható kis mennyiségben.
Narancs juice helyett meg inkább fél citromlé + víz.
2020-05-22-14:30:
A „Komplett reggeli" régi vendéglátóipari - elsősorban szállodai - szakkifejezés. Erre vonatkozott a kérdésem.
jaa így már értem. Élettani hatását nézve semmi értelme. Rostban szegény cserébe cukorban túl sok. Kezdeti energiát ad, ami hamar el fog fogyni és jönni fog a nassolási vágy.
Nem látom előnyét.
Narancslé- c vitamin
Jam- méz szénhidrát.
Én máshogy közeliteném meg:
Narancslé: Tömény fruktóz
dzsem, méz: tömény fruktóz.
Tökéletes lehetőség magas húgysavhoz.:)
Nem tudom az eredetét a fogalomnak, így a célját passzolom.
A lényeg, hogy összességében nem nevezhetjük komplex reggelinek.
Ha már valaki komplex reggelit akar akkor pl: kifözöl zabot, raksz rá egy kis chia magot, reszelsz hozzá almát vagy vágsz hozzá banánt..
A magas rost tartalom stabilizálja a déli vércukor, koleszterin szintet. Ad elegendő cukrot az agyadnak, hogy ne legyél kába. Jól emészthető teljesértékű növényi fehérje szintén pipa, minimális zsír. Kevés jobb dologgal tudod megajándékozni az emésztőrendszered reggel.
A komplett és a komplex nem ugyanazt jelenti, de mindegy.
Azért nevezték anno komplettnek, mert kb minden olyan szerepelt benne, amit egy atlag ember reggelire fogyasztott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!