Szerintetek igazi mézet vettem vagy sem?
Két házi tesztről tudtam: ha a pohárban a víz alján marad, akkor igazi. Ott maradt.
És ha a mikróban elkezd habosodni, karamellizálódás helyett, akkor hamis. Habosodott.
Most akkor mivan? Igazi vagy nem?
Nem hiszem, hogy ilyesfajta tesztekkel el lehetne dönteni, hogy 100%-ban valódi mézet tartalmaz-e, amit vettél.
Mivel a Nébih a vizsgálatoknál sokszor azt találja, hogy a méz egy része hamis (vagy hogy a méz éretlen, csak ipari célra engedélyezett "mézet" is tartalmaz), én arra tippelek, hogy a bolti mézek jelentős része legalább részben hamis. De nem azért, mert valamiféle házi teszten így vagy úgy viselkedik, ehhez laboratórium kell.
Ezek a tesztek baromságok.
Én 1000 %-osan igazi mézet vásárolok baráttól. És az is felhabosodik a mikróban.
Egyébként lehet érezni az ízén. Egyszerűn kóstoláskor megmondható, hogy igazi, vagy sem.
Ezek a tesztek értelmetlenek.
Elözzör készíts sürü cukorszirupot és csöppentsd vízbe! A pohár alján egy csomóban ott fog maradni.
Másodszor a mikróban addig habosodik egy cukros foyladék, amíg aránylag több vizet tartalmaz, ha meg besürüdödött, akkor karalamellizálódik. De ugyanígy viselkedik a méz is meg a cukoroldat is.
Megbízható helyen vegyél mézet, akkor nincs ilyen probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!