Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyi idő kell ahhoz, hogy...

Mennyi idő kell ahhoz, hogy teljesen letudjak szokni a kávéról?

Figyelt kérdés
Ma lesz az ötödik napja, hogy nem ittam.
2020. ápr. 17. 08:51
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Hát nem tudtam, hogy erről le kell szokni. Egyszerűen nem ittam több kávét. Neked se kéne ekkora ügyet csinálni belőle...
2020. ápr. 17. 08:56
 2/9 anonim ***** válasza:
86%

A cigiről egyik napról a másikra leszoktam, a kávéról nem tudtam, valószínűleg inkább a pszichikai függés miatt.

11 hónapig nem ittam kávét, utána fokozatosan visszatértem rá, először koffeinmentessel.

A fizikai függés szerintem egy-két hét alatt elmúlik.

2020. ápr. 17. 09:07
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy álltam le vele (anno naponta akár 3 feketét is megittam), hogy fokozatosan csökkentettem az adagot. Egy hétig napi 2-t ittam, majd egy hétig napi egyet, aztán már semennyit. Azért hiányzott még így is, de le lehetett állni.
2020. ápr. 17. 09:42
 4/9 anonim válasza:
100%

Ugyan nem kávé, hanem kóla, de én bő 2 hónap alatt szoktam le. Lassan fokozatosan.

Aztán eltelt vagy fél év, és rájöttem, hogy baromság.

Este már nagyon korán elálmosodtam, egy filmet nem bírtam rendesen végig nézni, a melóban is csak ásítoztam.

Azóta megint iszom, csak kevesebbet. Napi 2-3 deci.

2020. ápr. 17. 09:59
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én sose voltam függő, az ízét szerettem

Napi 6-7 dupla eszpresszó és egy liter kóláról ugy szoktam le, hogy pénteken még megittam ezt a régi munkahelyemen, az új munkahelyemen hétfőn már nem ittam, mert tchibo familit égettek le a filteres kávéfőzőben (szerintük ez jó kávé volt), italautomata meg nem volt

Legközelebb 2 év múlva ittam kávét, amikor az új kollégám, aki a régiről jött át megérkezett és együtt vetettünk egy szarvasit és közösen vásároltunk hozzá normális kávét

2020. ápr. 17. 10:41
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon hozzá voltam szokva a kávéhoz, ha nem ittam nagyon fájt a fejem. Refluxos lettem amire a kávé kimondottan rossz hatással van. Én úgy szoktam le, hogy mindig egyre több vizet öntöttem hozzá. Nem volt gusztusos, de így le tudtam szokni róla. A fejem is megszokta. és nem fájt.
2020. ápr. 17. 11:59
 7/9 anonim válasza:
100%
Cikória kávé? :)) Az még egészséges is!
2020. ápr. 17. 12:23
 8/9 anonim ***** válasza:
A kávéról könnyű lejönni. 1 hét után már megszűnnek az elvonási tünetek.
2020. ápr. 21. 00:28
 9/9 A kérdező kommentje:

Eddig 9 napja bírom!

Igazából van a kávénak jótékony hatása is, de a gyomromnak nem tett jót és nem tudtam tőle koncentrálni sem. Pedig elvileg ezért isszák az emberek, hogy frissebbek legyenek.

2020. ápr. 21. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!