A zöldborsó éretlen termés, érés során nő a fehérje tartalma. Nem egyszerűen csak a színe változik meg.
2020. ápr. 12. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
Mivel közben kiszárad, ezért kevesebb a víz benne, 450 g zöldborsóból lesz100 g sárga. A fehérje mennyisége marag ugyanannyi, viszont a súlya lesz, ezért egységnyi súlyban négy és félszer annyi lesz a fehérje (meg kalória) tartalom.
2020. ápr. 12. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
Mivel a borsó élőlény, ezért tud fehérjèket termelni.
2020. ápr. 12. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 MancsWolf válasza:
Első. Ez nem igaz. A zöldborsó a teljesen érett termés. Sárgaborsó az elszáradt/kiszáradt termény.
2020. ápr. 12. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
4. ez nem igaz. A zöldborsó az éretlen mag. A sárga a teljesen beérett.
2020. ápr. 12. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 MancsWolf válasza:
Utolsó. Továbbra se.
A sárgaborsó a zöldborsó (Pisum sativum)hántolt, szárított és felezett magjából készülő növényi ételkészítmény. A hámozás vagy tisztítás kiterjed a növény hüvelyére, tehát a borsószemeket megszabadítják a növény hüvelyborításától és ezután a külső halvány héjazatuktól is, a hasítási folyamat során. Sárga és zöld színekben is létezik. A borsó betakarításkor kerek, de a szárítás és a tisztítás során két lencse formájú részre esik szét természetes módon, ez tulajdonképpen a két sziklevél (cotyledon).
Forrás: Wikipedia.
2020. ápr. 12. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
MancsWolf: elvileg a cikk érvényes LENNE, a gond az, hogy ha étkezésröl van szó, akkor a "zöldborsó" alatt nem a növényfaj, hanem a konyhában használatos megnevezés az, amiröl szó van, ez pedig a még éretlen, ezért könnyen megfözhetö és könnyebben emészthetö állapota a növényfajnak.
Tehát az étkezési zöldsborsó az éretlen mag, az eétkezési sárgaborsó pedig az érett, hántolt, száraz mag!
2020. ápr. 13. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Amikor tudatlan ember próbál a wikipédia alapján tájékozódni......
2020. ápr. 13. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 MancsWolf válasza:
Akkor megsúgom hogy agrár szaloldalakon is ezt írják. Ez olyan mintha azt állítanám hogy a szilva az éretlen gyümölcs, és aszalás/szárítás után lesz érett. Ezen szerint mindenki hülye aki ezzel foglalkozik. Oké. 🤷♂️
2020. ápr. 13. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
A zöldborsó (étel) a zöldborsó (növény) éretlen magja, ha elveted nem nő ki belőle új növény. Mikor a termés (borsó hüvely) megérik, benne a mag megszikkad, ha elveted új növény képes belőle fejlődni. Ez utóbbiból, az érett, megszikkadt magból készül a sárgaborsó (étel) az általad feljebb leírt módon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!