Kaját forintban értve mennyiből lehet kihozni egy hónapban?
Szóval, most a bizonytalanság miatt szeretnék minél többet félretenni, így most a kötelezőkön kívül csak élelmiszerre, meg háztartási-és tisztálkodási szerekre költök. Egyedülálló nő vagyok, negyvenes éveimben. Tudom, hogy a kérdés sok mindentől függ, zöldség-gyümölcs szeretném, ha maradna, de a tészta-krumpli-rizs is. Aki egyedül él, és legalább közepesen igyekszik egészségesen táplálkozni, mennyiből hoz ki egy hetet?
(Mondjuk azt már látom, hogy ha hetente egyszer megyek boltba, kevesebb pénz fogy, mint ha hetente többször.
Még annyi, hogy a közelemben CBA Príma, Spar és Lidl érhető el. Tegnap 13 ezer ft-ért vásároltam élelmiszert egymagamnak kb. egy hétre. Szerintetek ezt még lehetne csökkenteni?
Én spejzolok bizonyos élelmiszereket, amik vagy mindig fogynak, vagy bármihez fel tudom használni. Pl. Liszt, paradicsom sűrítmény, konzervek, száraz hüvelyesek... Amikor akciós vagy nagyon olcsó, akkor bőven veszek belőle, hisz sokáig eláll. Így egy alapanyagok már olcsóbb mint normál áron. Húst nem eszek mindennap, havi 1x letudom a bevásárlást azzal is. Illetve minden pékterméket otthon készítek el, még a kenyeret is.
Mindig megnézem mi van itthon, miből mit tudnék készíteni, és mi kell még hozzá. Nekem a heti bevásárlás, így jön ki 5-6 ezerre.
Nekem is úgy átlag 45 körül jön ki a kaja, de ebbe speciális kaják is vannak mint pl. Homoktövis velő, útifűmaghéj, fehérje por, rizskása... stb. És nálam is ritka a gyümölcsfogasztás, ellenben kötetnek mindig van zöldség nyersen vagy párolva, vagy grillezve, esetleg savanyúságként, akkor is ha van mellé gabona köret.
Én 2 napra főzök így heti 3x kell elgondolkodni mi legyen kaja, és nem is kell pár deka hozzávalóért koszolni mindennap a konyhába.
Játszunk el a gondolattal, hogy annak ellenére, hogy le lettem pontozva ~25ezerből havonta mégis ki lehet hozni egészségesen a kaját egy főre!
Mit is vásárolnánk?
a maradékból meg vegyél fűszereket és hagymát!
Reggeli/vacsi
zabkása/tejberizs gyümölccsel
gyümölcs / sárgarépa
rántotta/tükörtojás zöldségekkel
Ebéd/vacsora
köret: rizs, párolt zöldség, tészta, zöldséges rizs, sárgaborsó főzelék
feltét: rizskrokett, sült hús, pörkölt, tojás, céklaropogós, sárgaréparopogós
egytálétel: rizses hús
ebből lehet variálni
13: Nekem azért nem jön ki, mert a lisztféleségek, gabona, rizs, tészta szerintem nem egészségesek, és nem is tudom megenni őket, és ezek pont a legolcsóbb összetevői az étrendednek.
Biztosan olyan a vércsoportod, hogy ezt tudod emészteni.
17, én nem ezt eszem, rizst igen, de ennél kevesebbet, tejet sose, tésztát alkalmanként, zabpehely meg olyan, hogy volt időszakom, mikor napi kétszer is ettem. Én több húst eszem ill sajtot és zöldséget
Kérdező akart tésztát és rizst is. A leírt étrend viszont tartható, olcsó és egészséges.
A vércsoport ès étrend korrelàciót meg már milliószor cáfolták.
18: Nekem stimmel az, hogy zöldséget, tejterméket és halat tudok legjobban megemészteni, gyümölcs és gabona, lisztes dolgok az nagyon rosszul esik és panaszokat okoz.
Függetlenül attól, hogy van-e erről könyv vagy nincs.
Míg más tud enni naponta kenyeret, én nem tudok.
És 20 dkg kenyér sokkal olcsóbb, mint 20 dkg sajt, vagy hal, ennyi az anyagi vonzata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!