Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A vastag vagy vekony pizzara...

A vastag vagy vekony pizzara eskudtok?

Figyelt kérdés

Van aki a vastagot szereti mert az laktatobb, fiatalon en is olyan voltam. De mamar a vekonyat preferalom mert sz finom ropogos.

34/f

2020. ápr. 7. 13:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
61%

Nekem jobb a vastag, "van mibe harapni" :).

A vékonyság abszolút nem feltétele a ropogósságnak!!!

Pláne helyben fogyasztva. Jó, mostanában kompromisszumos a helyzet, több a kiszállítás, a dobozban meg nagy a gőz, visszapuhulhat.

De alap esetben ez 2 dolgon múlik:

A technikai felszereltségen, és a szaktudáson. Ha ez rendben van, akkor a vastag is ropogós.

Van némi közöm hozzá, szóval tudom miről beszélek... :)

2020. ápr. 7. 13:53
 2/11 A kérdező kommentje:

Na szuper szakmabeli.

Pizzeriaban dolgozol?

Hany pizzat tudsz egy nap megsutni es mennyi volt a csucs eddig?

2020. ápr. 7. 13:58
 3/11 anonim ***** válasza:
51%

Nem "pizza szakács" vagyok, már ha létezik ilyen. (mondjuk létezik :))

"Sima" szakács vagyok. Úgy 25 éve. Sok helyen dolgoztam, ahol volt pizza is, és pár helyen ahol nekem kellett készíteni a pizzát is.

Utóbbi esetben, ha úgymond vegyes profilú az egység, az úgy működik, hogy alapvetően nem pizzéria, de azért az is van.

Így a mennyiség tekintetében is nyilván kevesebb mint egy klasszikus pizzériában, mert megoszlik a választék.

Simán pizzás melót meg be se vállalnék, az úgy unalmas.

2020. ápr. 7. 14:05
 4/11 anonim válasza:
54%

Az olasz pizza hajszálvékony és isteni finom!

Az a vastag szar, amit itt árulnak, nem érdemli meg a pizza nevet.

2020. ápr. 7. 14:07
 5/11 anonim ***** válasza:
78%
Nekem a vékony, de az olasz sógoromnak is.
2020. ápr. 7. 14:16
 6/11 anonim ***** válasza:
27%
#4es, ezzel 1 lendülettel szarevőztél le napi(!) néhány száz millió embert , akik az amerikai stílust részesítik előnyben, ami mára magasan a piacvezető.
2020. ápr. 7. 14:18
 7/11 A kérdező kommentje:

Es az olasz sogorod mit.mond a napolyi vagy a romai az igazi?

Milyen feltettel eszi?

2020. ápr. 7. 14:18
 8/11 anonim ***** válasza:
18%
XD
2020. ápr. 7. 14:20
 9/11 anonim ***** válasza:
78%

Nálam a pizza nagyon tág fogalom az igazi pizzafanatikusok felfogásából kiindulva (nem sértés!!).

Szóval én mindkettőt szeretem, de ha választani kellene, akkor a vékonytésztás az igazi.

Amit itthon sütök vékonyra isteni ropogós (van hozzá ilyen speciális lyukacsos sütőlapom), egyszer meg egy szlovén pizzériában ettem olyat, hogy ollót adtak hozzá, azzal kellett vágni olyan vékony volt.

Az is kb. tortilla szerű volt.

Viszont van amikor a vastagabb tészta jobban esik, mert "van mibe harapni".

Feltét: tengerit még nem ettem, de nekem a tejfölös-fokhagymás alapok a kedvenceim, most már a paradicsomosat is meg-megeszem, de jöhet rá bármi, tojás, kukorica, gomba, ananász, csirke, kolbász, bab, camambert kb. amit el tudsz képzelni én megeszem és imádom :D

2020. ápr. 7. 14:24
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

A pizzával úgy vagyok, mint Artúr a Pom-Pom mesében a csokival: jöhet mindkét fajta, csak pizza legyen.

Ha házilag csinálom, akkor úgy, mint a lángost, nagy gáztepsivel. Vastagabb a széle, és ropogós, a tészta vékonyabb, amire a feltét kerül. Így mindenki azt a részét eszi a családban, amelyiket szereti. Mint írtam, nekem mindegy, mert nagy pizzaimádó vagyok.

2020. ápr. 7. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!